Σύμβαση 717: Ελεύθερα δύο στελέχη του ΟΣΕ με υπέρογκες εγγυήσεις

Σύμβαση 717: Ελεύθερα δύο στελέχη του ΟΣΕ με υπέρογκες εγγυήσεις

Μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματικές εγγυήσεις που ξεπέρασαν τα όρια προηγούμενων, καθώς κινήθηκαν στα 800 ή τα 900 χιλιάδες ευρώ

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ακόμη κατηγορούμενοι από τον ΟΣΕ για τη σύμβαση 717 που αφορά τον εκσυχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα η οποία εκτελεί χρέη ανακρίτριας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματικές εγγυήσεις που ξεπέρασαν τα όρια προηγούμενων, καθώς κινήθηκαν στα 800 ή τα 900 χιλιάδες ευρώ.

Η έρευνα για τη σύμβαση 717 διενεργείται από το ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για οικονομική ζημία 15 εκατομμυρίων ευρώ στα κοινοτικά ταμεία από τη μη έγκαιρη υλοποίησή της, ενώ έχει συνδεθεί και με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η επιβολή των μεγάλων χρηματικών εγγυήσεων έγινε με τη σύμφωνη γνώμη τόσο της ανακρίτριας όσο και της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου που υπηρετεί στο ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή