Φωτιά στο Λασίθι: Βελτιωμένη η εικόνα – Λίγες διάσπαρτες εστίες

Φωτιά στο Λασίθι: Βελτιωμένη η εικόνα – Λίγες διάσπαρτες εστίες

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις οι οποίες θα παραμείνουν εκεί όλο το βράδυ. Σε τρεις ανέρχονται οι τραυματίες, ένας έχει διασωληνωθεί

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με λίγες διάσπαρτες εστίες πάνω από τον Μαύρο Κόλυμπο και τον Κουτσουρά, σε ορεινό κομμάτι, ενώ στα υπόλοιπα σημεία υπάρχουν μόνο διάσπαρτοι καπνοί.

Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο και σύμφωνα με την Πυροσβεστική θα παραμείνουν εκεί όλο το βράδυ.

Παράλληλα, σε τρεις ανέρχονται οι τραυματίες εκ των οποίων ένας 74χρονος ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Βενιζέλειο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και έχει διασωληνωθεί.

Στο σημείο επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη έχουν εκκενωθεί από το πρωί και οι κάτοικοί τους, ύστερα από μηνύματα του 112, έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή