Αγιοι Ανάργυροι: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ.

Αγιοι Ανάργυροι: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ.

Φαίνεται πως προκύπτουν ενδείξεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, το αδίκημα της παράλειψης που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδείξεις για παραλείψεις και ολιγωρίες εκ μέρους της αξιωματικού υπηρεσίας και του υπό απόταξη σκοπού που σχετίζονται με τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, φαίνεται πως προκύπτουν από την προκαταρκτική έρευνα των αξιωματικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σε πρώτο στάδιο προκύπτουν ενδείξεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, το αδίκημα της παράλειψης που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Την ίδια στιγμή, για την επόπτρια αλλά και τον τηλεφωνητή του Κέντρου της Αμεσης Δράσης φαίνεται να προκύπτουν, επίσης, στοιχεία για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, που απομακρύνθηκε από τη θέση του, φαίνεται να μην έχει άμεση ευθύνη για τη διαχείριση του περιστατικού, καθώς ενημερώθηκε αμέσως μετά τον θάνατο της 28χρονης.

Από την κατάθεση του φίλου της 28χρονης Κυριακής και αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας της, την οποία έλαβαν τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων, προκύπτουν σαφείς ενδείξεις απραξίας από τον σκοπό του Τμήματος, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο αστυνομικός δεν ενήργησε σε καμία χρονική στιγμή προκειμένου να αποσοβήσει τη δολοφονική επίθεση. Παρέμεινε αδρανής και δεν εξήλθε από το φυλάκιο, παρά μόνο όταν η 28χρονη έπεσε νεκρή μπροστά του, παρά τις εκκλήσεις για βοήθεια τόσο από εκείνη όσο και από τον φίλο της.

Με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή