Θεσσαλονίκη: «Παγώνουν» προσωρινά τα έργα του Fly Over

Θεσσαλονίκη: «Παγώνουν» προσωρινά τα έργα του Fly Over

Οπως υποστηρίζουν οι σύλλογοι που έχουν καταθέσει δύο προσφυγές στο ΣτΕ, οι γεωτρήσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου στις όχθες του ρέματος Μαλακοπής θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του οικοσυστήματος

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πάγωμα» των εργασιών κατασκευής του Fly Over στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η αναστολή θα ισχύσει μέχρι την έκδοση απόφασης επί των αιτήσεων αναστολής που κατέθεσαν σύλλογοι της περιοχής, υποστηρίζοντας ότι το έργο θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο παρακείμενο δάσος του Σέιχ Σου.

Το υπουργείο Υποδομών, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι οι προσφυγές κατά του έργου εμποδίζουν την πρόοδό του και επιτείνουν την ταλαιπωρία που υφίσταται το πολεοδομικό συγκρότημα. Την προσωρινή διαταγή εξέδωσε χθες το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, έπειτα από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν τρεις σύλλογοι της περιοχής, ο Σύνδεσμος Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, ο Σύλλογος Προστασίας Σέιχ Σου και ο Σύλλογος Δρομέων Θεσσαλονίκης.

Οπως υποστηρίζουν οι σύλλογοι, που έχουν καταθέσει δύο προσφυγές στο ΣτΕ, οι γεωτρήσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου στις όχθες του ρέματος Μαλακοπής θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του οικοσυστήματος και την έκθεση της ευρύτερης περιοχής σε πλημμυρικά φαινόμενα. Περαιτέρω εκτιμούν ότι τα εργοτάξια θα αυξήσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο παρακείμενο δάσος του Σέιχ Σου.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος κατηγόρησε τους προσφεύγοντες ότι καθυστερώντας το έργο παρατείνουν την ταλαιπωρία της πόλης. «Θα σεβαστούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε το συντομότερο δυνατόν να κατατεθεί στις δικαστικές αρχές ο πλήρης φάκελος του έργου προκειμένου να προχωρήσει η εκδίκαση της αίτησης αναστολής», δήλωσε χθες.

«Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει αυτό που είχα επισημάνει στο παρελθόν, ότι οι εκπλήξεις που μπορούν να ανακόψουν την πορεία αυτού του έργου, μπορούν να προκύψουν μόνον από δικαστική εμπλοκή. Θα ήθελα να τονίσω ότι στην παρούσα φάση οι πρόδρομες εργασίες βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους και το εργοτάξιο έχει λάβει μη αναστρέψιμη μορφή. Εκκρεμότητες που παρεμποδίζουν την πρόοδο και ολοκλήρωση του έργου επιδεινώνουν την ταλαιπωρία που υφίσταται η πόλη της Θεσσαλονίκης. Για τον λόγο αυτό στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επειγόμαστε να επιλυθεί το πρόβλημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή