Ν. Ταχιάος για Flyover: «Το εργοτάξιο ήταν έτοιμο να παραδοθεί στα τέλη Απριλίου, αλλά τώρα σταματάμε»

Ν. Ταχιάος για Flyover: «Το εργοτάξιο ήταν έτοιμο να παραδοθεί στα τέλη Απριλίου, αλλά τώρα σταματάμε»

Ο υφυπουργός Υποδομών εκτίμησε πως η στοχοποίηση του Flyover θα οδηγήσει «είτε σε αδιέξοδα είτε σε τεράστιες καθυστερήσεις, όπως το Μετρό»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση στα κόμματα «να αποφύγουν να συνεχιστεί το γνωστό τροπάριο, ότι τα έργα αποκτούν πολιτικό πρόσημο», απηύθηνε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, έπειτα από τη διαταγή του ΣτΕ για προσωρινή αναστολή των εργασιών κατασκευής του Flyover, μέχρι την εκδίκαση των προσφυγών στις 16 Απριλίου.

Οπως ανέφερε ο κ. Ταχιάος, «το να πολιτικοποιείται ένα έργο είναι αυτό που δημιουργεί επιπλέον καθυστερήσεις και πρέπει να το αποφύγουμε», εκτιμώντας πως η στοχοποίηση του Flyover θα οδηγήσει «είτε σε αδιέξοδα είτε σε τεράστιες καθυστερήσεις, όπως το Μετρό».

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου για το Flyover, ο υφυπουργός Υποδομών κάλεσε τα κόμματα να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα ένα έργο που έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια και το οποίο, όπως είπε, «θα αναστρέψει τα πράγματα και θα δώσει μία διέξοδο σε έναν περιφερειακό ο οποίος έχει φτάσει στα όριά του».

«Το εργοτάξιο ήταν έτοιμο να παραδοθεί»

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο έργο είναι μη αναστρέψιμη, δηλαδή ο περιφερειακός σε ένα ποσοστό της τάξης του 80% έχει πάρει τη μορφή την εργοταξιακή που θα έχει στη συνέχεια του έργου», επισήμανε ο κ. Ταχιάος και συνέχισε: «Το εργοτάξιο ήταν έτοιμο να παραδοθεί στα τέλη Απριλίου, αλλά τώρα σταματάμε, με την προσωρινή εντολή. Εάν σήμερα σταματούσαμε το έργο, θα έπρεπε να λυθεί μία σύμβαση δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ένα ΣΔΙΤ, που δεν είναι μια εύκολη υπόθεση».

«Κατά συνέπεια νομίζω ότι πρέπει η πόλη να το λαμβάνει και αυτό υπόψη της. Εχει ξεκινήσει ένα έργο. Τα έργα δεν ξεκινούν για να γίνονται από βίτσιο. Ξεκινούν για να τελειώνουν και να βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων της πόλης. Οσοι αντιδρούν έχουν το έννομο συμφέρον να αντιδρούν. Ομως, η πόλη δεν είναι μόνο όσοι θεωρούν ότι αγγίζονται από τη συνέπειες ενός έργου, όπως το Flyover. Είναι και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες, αλλά είναι κυρίως και όσοι έχουν έναν πολιτικό ρόλο», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT