ΕΣΥ: Αποσύρθηκε προσωρινά η ρύθμιση για την παροχή έργου από ιδιώτες

ΕΣΥ: Αποσύρθηκε προσωρινά η ρύθμιση για την παροχή έργου από ιδιώτες

Ο υπουργός Υγείας απέσυρε προσωρινά τη ρύθμιση, έπειτα από αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Δεν θέλω μια σημαντική μεταρρύθμιση να κρυφτεί πίσω από ένα διαδικαστικό ζήτημα», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, απέσυρε προσωρινά τη ρύθμιση για την παροχή έργου από ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ, έπειτα από αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως δεν επιθυμεί «μια σημαντική μεταρρύθμιση να κρυφτεί πίσω από ένα διαδικαστικό ζήτημα».

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, μία σημαντική ρύθμιση κατατέθηκε στο νομοσχέδιο λίγο προτού πέσει η αυλαία της συζήτησης και κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής και των κανόνων καλής νομοθέτησης.

Ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε, πάντως, ότι η κατάθεση της ρύθμισης συνιστά αιφνιδιασμό, αφού την είχε προαναγγείλει στην επιτροπή της Βουλής που επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο.

«Δέχομαι τη Βουλή ως πεδίο διαλόγου και όχι αντιπαράθεσης. Δεν θέλω μια σημαντική μεταρρύθμιση να κρυφτεί πίσω από ένα διαδικαστικό ζήτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. Επισήμανε, ωστόσο, ότι η ρύθμιση ήταν αίτημα και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και άλλων φορέων του ιατρικού κόσμου.

«Αν το πρόβλημά σας είναι διαδικαστικό και έχετε πρόθεση, αν έρθει με τη μορφή τροπολογίας την επόμενη εβδομάδα, να την υποστηρίξετε. Δηλαδή αν το πρόβλημα δεν είναι η ουσία αλλά η διαδικασία, σε αυτή την περίπτωση, αν έστω ένα κόμμα από την αντιπολίτευση πει ότι θέλει να την υποστηρίξει αλλά επειδή υπάρχει διαδικαστικό ζήτημα δεν μπορεί, τότε αποσύρω τη ρύθμιση και θα τη φέρω την επόμενη εβδομάδα», συμπλήρωσε.

Η ρύθμιση

Νωρίτερα, η σχετική ρύθμιση είχε ανακοινωθεί με τη μορφή νομοτεχνικής βελτίωσης, από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη. Οπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός, δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες ιατρούς να ασκούν έργο στο ΕΣΥ, υπό προϋποθέσεις που θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Ειδικότερα, η ρύθμιση επιτρέπει σε ιδιώτες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων να συνεργάζονται με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, συμμετέχοντας στη λειτουργία εξωτερικών ιατρείων, στη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων, καθώς και να διενεργούν χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο, πέραν της ημερήσιας νοσηλείας.

Οι ιδιώτες γιατροί κατά τη συνεργασία τους με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα πρέπει να καλύπτουν κάθε είδους δαπάνες του νοσοκομείου που θα προκύπτουν από τη συμμετοχή τους σε αυτό, όπως λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες αποδοχών και κάθε είδους αποζημιώσεων του πάσης φύσεως προσωπικού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή