Η έκδοση του πρώην επικεφαλής του Τ.Τ.

Η έκδοση του πρώην επικεφαλής του Τ.Τ.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και από τη μετάφραση ουσιωδών δικαστικών εγγράφων έχει παραιτηθεί η υπεράσπιση του Αγγελου Φιλιππίδη, πρώην επικεφαλής του Τ.Τ., προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του από τις τουρκικές δικαστικές αρχές. Ωστόσο, ο χρόνος έλευσης του Φιλιππίδη στην Αθήνα δεν μπορεί με ακρίβεια να προσδιοριστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από την υπεράσπισή του, η απόφαση του Δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης για έκδοσή του στην Ελλάδα δεν θα σηματοδοτήσει και την άμεση παράδοσή του στις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία, η απόφαση έκδοσης θα επικυρωθεί από την Αγκυρα, κάτι που μπορεί να γίνει σε μια μέρα, αλλά μπορεί να κρατήσει και καιρό.

Από την πλευρά της υπεράσπισης του επιχειρηματία Δημ. Κοντομηνά αναμένεται να κατατεθεί αίτημα για μείωση της εγγύησης των 5 εκατ. ευρώ που του έχει επιβληθεί και μάλιστα με τον όρο να καταβληθούν εντός 20 ημερών και σε μετρητά. Ο δικηγόρος του, Ηλ. Αναγνωστόπουλος, πρόκειται να ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μείωση του ποσού της εγγύησης και την παροχή δυνατότητας να προσκομισθούν ορισμένα από τα χρήματα όχι σε μετρητά, αλλά με εγγυητική επιστολή από τράπεζα ή με υποθήκη σε ακίνητο. Ο επιχειρηματίας επικαλείται δυσκολίες ρευστότητας. Η προθεσμία για την καταβολή της εγγύησης λήγει στις 11 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή