Κατάληψη Δημαρχείου Αθηνών από υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα

Κατάληψη Δημαρχείου Αθηνών από υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εληξε αργά χθες το βράδυ η κατάληψη στο δημαρχιακό μέγαρο του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Κοτζιά, από δεκάδες σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες και καθηγητές σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι αντιδρούν στην απόλυσή τους από το Δημόσιο. Οι διαμαρτυρόμενοι βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στον χώρο συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ενώ η Αστυνομία –από το μεσημέρι και μετά– απέκλεισε την πρόσβαση στον χώρο. Μπροστά στο δημαρχείο συγκεντρώθηκαν 300 – 400 άτομα που εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους. «Θέλουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα των απολύσεων, ενόψει και της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, και καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συμπαράσταση», είπε στην «Κ» ο κ. Νίκος Αδαμόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μέσα από το κτίριο του δημαρχείου.

Οι διαμαρτυρόμενοι εισήλθαν στο κτίριο γύρω στις 11 π.μ. και προχώρησαν σε κατάληψη, χωρίς να αποχωρήσουν μετά το μεσημέρι. Από τα παράθυρα του δημαρχείου κρεμάστηκαν πανό με συνθήματα ενάντια στις απολύσεις και στη διαθεσιμότητα και μαύρες σημαίες.

Τη συμπαράστασή τους στους «καταληψίες» εξέφρασαν από τον χώρο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Χ. Καφαντάρη, Κ. Μπάρκας, Β. Διαμαντόπουλος), οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Πορτάλιου (ΣΥΡΙΖΑ), Στέλιος Λάμπρου (ΚΚΕ)  και  Πέτρος  Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ),  καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι  Γαβριήλ  Σακελλαρίδης  (με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ)  και Βασίλης Καπερνάρος  (Ανεξάρτητοι  Ελληνες).

Για «πρωτοφανή κίνηση» σε προεκλογική περίοδο της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων. «Ολοι γνωρίζουν ότι η δημοτική αρχή της Αθήνας, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, και το δημοτικό συμβούλιο έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των θέσεων των σχολικών φυλάκων, στους οποίους μάλιστα έχουν παρασταθεί δικαστικά, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους. Καλούμε τα υπεύθυνα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να απόσχουν από τέτοιου είδους ενέργειες, που δυναμιτίζουν το κλίμα. Η επιδίωξη προεκλογικών εντυπώσεων βλάπτει τους αγώνες των εργαζομένων και υποβαθμίζει την πολιτική αντιπαράθεση», τονίζει η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων. Από την πλευρά του, ο κ. Σακελλαρίδης ζήτησε από τον κ. Καμίνη και τους άλλους υποψηφίους «να πουν ανοιχτά με ποια πλευρά βρίσκονται» και ζήτησε να μην προχωρήσουν οι απολύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή