Ερευνάται η επιστολή δικηγόρου προς κρατουμένους

Ερευνάται η επιστολή δικηγόρου προς κρατουμένους

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, έπειτα από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, διενεργείται η έρευνα που αφορά εμπλοκή γνωστού δικηγόρου, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει αναλάβει την υπεράσπιση καταδικασθέντος για τρομοκρατικές ενέργειες, σε υποκίνηση εξέγερσης στις φυλακές.

Με σημείο αιχμής την ανέγερση των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό, ο γνωστός ποινικολόγος φέρεται να απέστειλε από το γραφείο του με φαξ προς τις φυλακές της Κέρκυρας σημείωμα στο οποίο καλούσε «σε δυναμική αντίδραση ενόψει της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας», τις οποίες χαρακτήριζε «τύπου Γκουαντάναμο».

Ο δικηγόρος, ο οποίος έχει ήδη κληθεί την προσεχή Δευτέρα 31 Μαρτίου ως ύποπτος για το κακούργημα της προτροπής κρατουμένων σε στάση, αναμένεται να υποστηρίξει ενώπιον της εισαγγελέως Καλλιόπης Νταγιάντα ότι δεν είναι ο ίδιος ο συντάκτης του κειμένου. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το κείμενό του εστάλη προκειμένου να ελέγξει τα νομικά ζητήματα που εγείρονται και εκείνος το έστειλε προς ενημέρωση στις φυλακές της Κέρκυρας. «Θα έστελνε κάτι παράνομο από το φαξ του γραφείου του στο επίσημο φαξ της φυλακής; Αλλωστε, το περιεχόμενο είναι καθαρά ενημερωτικό για τον νέο νόμο», σχολιάζουν στην «Κ» άνθρωποι του περιβάλλοντός του.

Το κείμενο εστάλη με δύο φαξ προς τις φυλακές της Κέρκυρας, ενώ αποδέκτες ήταν δύο κρατούμενοι, ένας Ελληνας ισοβίτης και ένας αλλοδαπός, στενός συγγενής του Κόλα Μαριάν, ο οποίος στο παρελθόν είχε αποδράσει και τελικώς σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών.

Στο έγγραφο οι κρατούμενοι καλούνται να ξεσηκωθούν κατά της απόφασης της κυβέρνησης και του υπουργείου Δικαιοσύνης να χτιστούν φυλακές υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογα έγγραφα έχουν αποσταλεί και σε κρατουμένους άλλων φυλακών της χώρας, μεταξύ των οποίων οι φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα το κείμενο φέρεται να μοιράστηκε προς υπογραφή στους κρατουμένους.

Τα έγγραφα αυτά τέθηκαν υπόψη της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία τα έκρινε εξαιρετικά σημαντικά με δεδομένο ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται έντονη κινητικότητα στις φυλακές, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ετοιμάζεται μαζική κινητοποίηση των κρατουμένων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή