56 μετανάστες σε δύο νταλίκες

56 μετανάστες σε δύο νταλίκες

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εταιρείες διεθνών μεταφορών με έδρα την Τουρκία ανήκουν οι δύο νταλίκες που εντοπίστηκαν την Τρίτη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας να μεταφέρουν κρυμμένους 56 παράνομους μετανάστες. Οι δύο Τούρκοι οδηγοί που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία. Είχαν κρύψει τους αλλοδαπούς ανάμεσα σε φορτίο με παλέτες και υφάσματα. Η πρώτη νταλίκα μετέφερε 25 άτομα, 20 υπηκόους Μπανγκλαντές, τρεις υπηκόους Σομαλίας και 2 Ιρακινούς. Στο δεύτερο φορτηγό βρέθηκαν κρυμμένοι 31 αλλοδαποί – 29 Σύροι και 2 υπήκοοι Ιράκ. Ολοι τους είχαν προορισμό την Ιταλία, ενώ θα κατέβαλλαν στους δουλεμπόρους από 200 έως 1.000 ευρώ έκαστος.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η επιβίβαση των παράνομων μεταναστών στα δύο οχήματα έγινε στο πάρκινγκ πρατηρίου υγρών καυσίμων στην περιοχή Νεοχώρι Θεσπρωτίας. Διαπιστώθηκε ακόμη ότι οι καρότσες των οχημάτων έφεραν σφραγίδες τελωνείου, τα σύρματα των οποίων ήταν παραβιασμένα και στη συνέχεια προσεκτικά επανασυνδεδεμένα, προκειμένου να παραπλανηθούν οι αστυνομικές και τελωνειακές αρχές στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι αλλοδαποί θα κατέβαλλαν χρήματα στους δύο Τούρκους διακινητές μετά την άφιξή τους στην Ιταλία. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη δέσμευση των δύο φορτηγών, ενώ στην κατοχή των δύο Τούρκων οδηγών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.200 ευρώ σε μετρητά και τρία κινητά τηλέφωνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και την 22α Μαρτίου είχε συλληφθεί 31χρονος οδηγός νταλίκας (υπήκοος Τουρκίας) εντός της οποίας είχαν βρεθεί κρυμμένοι 23 παράνομοι μετανάστες, όλοι υπήκοοι Συρίας. Προορισμός των αλλοδαπών ήταν και τότε η Ιταλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή