Aπόλυση 77 υπαλλήλων των ΟΣΥ με πλαστά πτυχία

Aπόλυση 77 υπαλλήλων των ΟΣΥ με πλαστά πτυχία

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έξοδο από τις ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) είδαν χθες 77 εργαζόμενοι της εταιρείας, καθώς ύστερα από σχετικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι είχαν υποβάλει πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά σπουδών. Τα ονόματα των υπαλλήλων που απολύονται, στην πλειονότητά τους οδηγοί και ορισμένοι τεχνίτες, φύλακες, ελεγκτές και εργάτες, δημοσιεύθηκαν χθες στη Διαύγεια. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν άλλα 12, ατόμων που έχουν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους για τον ίδιο λόγο. Για δύο από τους 77 έχουν ήδη κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα, καθώς υποστήριξαν ότι τα πιστοποιητικά τους δεν είναι παραποιημένα αλλά έγιναν λάθη στην εγγραφή από την επιτροπή των διαγωνισμών. Σημειώνεται ότι, από τη διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών σπουδών που είναι σε εξέλιξη, μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί 115 περιπτώσεις υποβολής πλαστών ή παραποιημένων πιστοποιητικών.

Μέσα στο πρώτο 10ήμερο κάθε μήνα ενημερώνονται με κλήση μέσω δικαστικού επιμελητή οι εργαζόμενοι που έχουν εμφανίσει παραποιημένους τίτλους σπουδών. Στη συνέχεια έχουν στη διάθεσή τους πέντε ημέρες για να υποβάλουν ενστάσεις, εφόσον το επιθυμούν. Η εταιρεία θέλει στο τέλος κάθε μήνα να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απόλυσης όσων προβλέπεται να απολύονται, προκειμένου να μη δημιουργείται πρόβλημα με την προκαταβολή της μισθοδοσίας που καταβάλλεται στις αρχές κάθε μήνα. Στο τέλος Απριλίου αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι των φακέλων των εργαζομένων, που είναι σε εξέλιξη.

Για προτεραιότητα της πειθαρχικής ευθύνης στο Δημόσιο έκανε λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε: «Με εγκύκλιο που στείλαμε στα μέσα Δεκεμβρίου, ζητήσαμε -για πρώτη φορά- τον έλεγχο εγκυρότητας των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων. Καμία ανοχή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για τις διοικήσεις που δεν προβαίνουν στους σχετικούς ελέγχους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η διοίκηση του μεγαλύτερου ΝΠΙΔ, των Οδικών Συγκοινωνιών, κινήθηκε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα και εντόπισε τις πρώτες 77 περιπτώσεις οδηγών που είχαν προσληφθεί με πλαστά έγγραφα και καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας τους. Ανάλογες ενέργειες γίνονται από το σύνολο των διοικήσεων του δημόσιου τομέα και εποπτεύεται από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή