Με μικρή συμμετοχή η απεργία των διοικητικών

Με μικρή συμμετοχή η απεργία των διοικητικών

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μικρή συμμετοχή στη χθεσινή πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων σε 8 πανεπιστήμια της χώρας απομακρύνει τον κίνδυνο απώλειας του εξαμήνου λόγω κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Βέβαια, δεν έλειψε η ένταση ανάμεσα, από τη μια σε πανεπιστημιακούς και φοιτητές, και από την άλλη σε λίγους υπαλλήλους και φοιτητές που απέκλεισαν την είσοδο για τα αυτοκίνητα στην Πανεπιστημιούπολη της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, χθες άρχισε η 48ωρη απεργία που είχε κηρύξει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) με αίτημα την άρση της διαθεσιμότητας 1.158 διοικητικών υπαλλήλων από 8 πανεπιστήμια. Βέβαια, στο επίκεντρο βρίσκονται το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το ΕΜΠ τόσο διότι«προσφέρουν» τους περισσότερους διαθεσίμους (399 και 343 αντίστοιχα) όσο και λόγω της προσπάθειας που κάνουν για την αναπλήρωση του χαμένου διδακτικού χρόνου, με στόχο να μη χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο εξαιτίας της τρίμηνης (από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο) απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων στα δύο ιδρύματα.

Χθες, όμως, η απεργία των διοικητικών δεν έστειλε ηχηρό μήνυμα, καθώς η συμμετοχή ήταν χαμηλή, αποτυπώνοντας και τις διαφορετικές απόψεις μεταξύ των υπαλλήλων για τον τρόπο κλιμάκωσης του αγώνα. Ενδεικτικά, στο ΕΚΠΑ ο σύλλογος των υπαλλήλων είναι διασπασμένος σε τρία κομμάτια. Το ένα εξ αυτών ήταν εκείνο που έκλεισε τις δύο εισόδους της Πανεπιστημιούπολης για τα αυτοκίνητα, αναγκάζοντας κάποιους να καταφύγουν σε… κοντινά πάρκινγκ για να αφήσουν το όχημά τους και να περάσουν πεζή. Στο ίδιο πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», απέτυχαν και ορισμένες φοιτητικές παρατάξεις οι οποίες προσπάθησαν, σε κάποιες σχολές, να παρασύρουν τους φοιτητές σε γενικές συνελεύσεις με αίτημα την κατάληψη της σχολής. «Πρόκειται για ένα θόρυβο που έκανε μία τρύπα στο νερό» σχολίασε στην «Κ» καθηγητής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή