Πανελλήνιες εξετάσεις: Τα θέματα άμεσα στο kathimerini.gr

Πανελλήνιες εξετάσεις: Τα θέματα άμεσα στο kathimerini.gr

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που αρχίζουν την Τετάρτη για τους τελειοφοίτους και αποφοίτους των Γενικών Λυκείων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας, θα αναρτώνται, σύμφωνα με απόφαση του υπ. Παιδείας,  στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.minedu.gov.gr), καθώς και στους δικτυακούς τόπους της ΝΕΡΙΤ (www.nerit.gr), του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (www.sch.gr) και της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (www.oefe.gr). Τα θέματα θα αναρτώνται στις ιστοσελίδες αμέσως μετά την δυνατή ώρα αναχώρησης των μαθητών, δηλαδή μία ώρα μετά την έναρξη της εξέτασης.

Στην ειδική ενότητα www.kathimerini.gr/exams θα δημοσιεύονται άμεσα μετά το πέρας των εξετάσεων τα θέματα και οι λύσεις τους, σε συνεργασία με το φροντιστήριο «Όριον». Επίσης, θα υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης με ειδήσεις σχετικές με τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Πάντως, εντύπωση προκάλεσε η απόφαση τα θέματα να αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Φροντιστών. Στελέχη του υπουργείου δικαιολόγησαν την απόφαση λέγοντας  στην «Κ» ότι τις ημέρες των εξετάσεων πολλά φροντιστήρια υπερφορτώνουν την ιστοσελίδα του υπουργείου στην προσπάθειά τους να λύσουν πρώτα τα θέματα του εξεταζόμενου μαθήματος. Στον αντίποδα, οι επικριτές της απόφασης αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας δίνει στα φροντιστήρια θέση εταίρου του. «Με ποιό κριτήριο δίνονται τα θέματα στην ΟΕΦΕ; Και γιατί όχι τότε σε κάποια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης που είναι και από τις πλέον δημοφιλείς;», ρωτά επικριτής της απόφασης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή