ΟΠΑ: Aλλαγές στο σχέδιο Οργανισμού από το Σ.Ι.

ΟΠΑ: Aλλαγές στο σχέδιο Οργανισμού από το Σ.Ι.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρένο στην τυχόν άκριτη παραχώρηση των χώρων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) σε διάφορους εξωπανεπιστημιακούς φορείς βάζει το Συμβούλιο του ιδρύματος, ορίζοντας ότι για το θέμα δεν μπορεί να είναι αρμόδιος μόνο ο πρύτανης. Την ίδια στιγμή, τάσσεται υπέρ της δυνατότητας του Συμβουλίου να επιλέξει έως τρεις υποψηφίους πρυτάνεις και κοσμήτορες και όχι απαραίτητα τρεις. Πρόκειται για δύο από τις βασικές επισημάνσεις – αλλαγές που έκανε το Συμβούλιο του ΟΠΑ στο σχέδιο Οργανισμού του ιδρύματος. Το Συμβούλιο ορίζει ότι ο πρύτανης είναι αρμόδιος να «κατανέμει, αναδιανέμει και παραχωρεί τη χρήση των χώρων και των κτιρίων του ιδρύματος, μόνο έπειτα από σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου». Και αυτό διότι θεωρεί ότι «είναι σκόπιμο, ακόμα και η χρηστή χρήση χώρων και κτιρίων του Πανεπιστημίου, ειδικά προς εξωπανεπιστημιακούς φορείς, να ελέγχεται ευρύτερα και να μην είναι στην απόλυτη και αποκλειστική δικαιοδοσία ενός οργάνου/ατόμου, του πρύτανη». Παράλληλα, το Συμβούλιο αποφαίνεται ότι, με βάση και την πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (83/2014), μπορεί να επιλέγει με αιτιολόγηση έως και τρεις υποψηφίους για τη θέση του πρύτανη και του κοσμήτορα. «Είναι σαφές ότι πρόθεση του νομοθέτη είναι το συμβούλιο να έχει θέση επί της ουσίας των υποψηφιοτήτων» παρατηρεί το Συμβούλιο.

Τέλος, στο ΑΠΘ έγιναν χθες οι πρώτες -με βάση τον νόμο 4009/11- εκλογές για τη θέση του πρύτανη. Από τους 2.048 πανεπιστημιακούς ψήφισαν οι 1.708 και πήραν ο κ. Περικλής Μήτκας 643 ψήφους (38,73%), ο κ. Στέργιος Λογοθετίδης 578 ψήφους (34,82%) και ο κ. Ιωάννης Παπαδογιάννης 439 ψήφους (26,45%). Μεταξύ των δύο πρώτων θα γίνει σήμερα επαναληπτική ψηφοφορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή