Αποφυλακίζεται υπό όρους ο Λαυρεντιάδης

Αποφυλακίζεται υπό όρους ο Λαυρεντιάδης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαοκτώ μήνες μετά την προσωρινή του κράτηση ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αποφυλακίζεται, καθώς εξέπνευσε το συνταγματικό όριο που προβλέπεται για την παραμονή του στη φυλακή ως υπόδικου.

Ο επιχειρηματίας, που είχε προσωρινά κρατηθεί για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων Proton Bank, αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας και για τον λόγο αυτό είχε υποβάλει και στο πρόσφατο παρελθόν αιτήματα αποφυλάκισής του με όρους, χωρίς ωστόσο να γίνουν δεκτά. Η αποφυλάκισή του μετά την εκπνοή του 18μήνου για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων κατέστη δυνατή λόγω επιβολής περιοριστικών όρων από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο (Συμβούλιο Πλημμελειοδικών) το οποίο έκρινε αίτησή του, που αφορούσε πρόσθετο ένταλμα προσωρινής του κράτησης, πέραν εκείνου για την υπόθεση της Proton Bank. Επρόκειτο για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, στην οποία είχε εμπλακεί και ο Λ. Λαυρεντιάδης.

Για την υπόθεση Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα Λαυρεντιάδη και τον αποφυλάκισε με όρους, χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αξιολογώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του που τον είχε τελευταία οδηγήσει σε μακρά παραμονή στο νοσοκομείο κρατουμένων στον Κορυδαλλό.

Για την υπόθεση της Proton Bank πρόσφατα είχαν αποφυλακιστεί και άλλοι προσωρινά κρατούμενοι, πρώην στελέχη των εταιρειών Λαυρεντιάδη, ενώ το Συμβούλιο Εφετών, που είχε κρίνει το θέμα, είχε αποφανθεί σε ό,τι αφορά τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη την αποφυλάκισή του με όρους σύνθετους πέραν της χρηματικής εγγύησης, όπως παράδοση του διαβατηρίου του, απαγόρευση επιβίβασης σε πλωτά ή εναέρια μέσα, υποχρέωση παραμονής μόνον εντός της οικίας του κ.ά.

Πάντως για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων της Proton Bank ύψους 700 εκατ. ευρώ η Δικαιοσύνη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διεκπεραίωσης της υπόθεσης, με στόχο να προσδιοριστεί η δίκη στο τέλος του χρόνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή