Αρχή προσλήψεων στην Υγεία άμεσα, με 370 γιατρούς

Αρχή προσλήψεων στην Υγεία άμεσα, με 370 γιατρούς

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 370 ειδικευμένους γιατρούς, για τους οποίους εκκρεμεί η διαδικασία διορισμού, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα 2.950 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στον χώρο της Υγείας. Προϋπόθεση είναι η έγκριση των προσλήψεων από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την οποία η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θεωρεί δεδομένη. Οπως, άλλωστε, ανέφερε χθες ο υπουργός Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη Τύπου, όταν παρουσίασε μαζί με τον αναπλ. υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο και την υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα τον προγραμματισμό των προσλήψεων, «αυτή είναι η πρόταση προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και θα γίνει αποδεκτή».

Ειδικότερα, από τις 2.950 προσλήψεις, 1.300 αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό, 680 γιατρούς (370 θέσεις θα πληρωθούν άμεσα με γιατρούς για τους οποίους εκκρεμεί η διαδικασία διορισμού), 200 πληρώματα ασθενοφόρων, 200 παραϊατρικό προσωπικό, 80 φαρμακοποιούς και 150 προσωπικό για τις μονάδες Ψυχικής Υγείας. Επιπλέον σε αυτές τις προσλήψεις 10 θέσεις θα πληρωθούν από «διακριθέντες αθλητές», 13 από «συγγενείς θανόντων εν ώρα υπηρεσίας και πυρόπληκτων», ένας εργαζόμενος επανέρχεται σε υπηρεσία με απόφαση 2βάθμιου Πειθαρχικού και 19 προσλήψεις γίνονται σε εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων.

Eν τω μεταξύ, σε ένα μήνα θα έχουν πρόσβαση στη φαρμακευτική περίθαλψη οι ανασφάλιστοι, καθώς εκκρεμεί η έκδοση των εφαρμοστικών οδηγιών της σχετικής ΚΥΑ. Για την κάλυψη της σχετικής δαπάνης έχουν προϋπολογιστεί 100 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνονται στα 2 δισ. ευρώ της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το 2014. Ο κ. Βορίδης σημείωσε, πάντως, «είναι ένα καινούργιο μέτρο, θα το παρακολουθούμε στενά για να δούμε πώς εξελίσσεται και θα παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα ως αντιστάθμισμα της δαπάνης για τους ανασφάλιστους. «Κοινωνική πολιτική στην υγεία χωρίς αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης πάνω από τα δύο δισ. ευρώ δεν μπορεί να γίνει», δήλωσε χθες εκ μέρους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ο κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή