Εφοδος στο κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη

Εφοδος στο κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διαμέρισμα στο οποίο έμενε ο Νίκος Μαζιώτης φαίνεται ότι εντοπίστηκε μετά απο εκτεταμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το διαμέρισμα βρίσκεται στον 5ο όροφο πολυκατοικίας επι της οδού Υψηλάντου 27, στην Πεύκη. Παράλληλα, σήμερα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος 35χρονου συνεργού του Μαζιώτη, ο οποίος φέρεται ότι συμμετείχε στις ληστείες στα Μέθανα και στην Ακράτα το 2012. Ο 35χρονος είχε κατηγορηθεί και καταζητείτο για ανάμειξη στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά (Ιούνιος 2008) στην οποία μετείχε και ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας.

Εφοδος στην Πεύκη

Η περιοχή γύρω απο την πολυκατοικία έχει αποκλειστεί, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, εκεί έμενε ο Μαζιώτης με την καταζητούμενη σύντροφό του, Πώλα Ρούπα και το παιδί τους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ζευγάρι είχε νοικιάσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα εδώ και περίπου δύο χρόνια και ο Μαζιώτης εμφανιζόταν πάντα μεταμφιεσμένος με περούκα, ενώ και η Ρούπα είχε βαμμένα ξανθά τα μαλλιά της. Η Πόλα Ρούπα και το ανήλικο παιδί τους δεν βρέθηκαν στο διαμέρισμα, το οποίο ερευνάται απο άνδρες της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας και της Αντιτρομοκρατικής.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό γκαράζ, όπου, πιθανόν, βρίσκεται το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει πέρυσι ο Μαζιώτης με τα στοιχεία Μιχάλης Μιχελάκης, καθώς και γιάφκας με οπλισμό.

Μια απόδειξη αγοράς ρούχων από το εμπορικό κέντρο Τhe Mall που βρέθηκε στην κατοχή του Νίκου Μαζιώτη έστρεψε τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του κρησφύγετου του 42χρονου και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα στο Μαρούσι και τις γύρω περιοχές. Η απόδειξη είχε εκδοθεί μία ώρα πριν από την ένοπλη συμπλοκή του Μαζιώτη με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι και αποκαλύπτει ότι ο μέχρι χθες καταζητούμενος τρομοκράτης, αφού προέβη σε αγορές από κατάστημα ρούχων στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου, επιβιβάστηκε σε συρμό του ΗΣΑΠ στον σταθμό Μαρούσι και κινήθηκε προς Ομόνοια.

Καθόλου τυχαία, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό του οικήματος ασφαλείας του 42χρονου στράφηκαν από την πρώτη στιγμή σε μια ζώνη που ξεκινά από τα Πατήσια και επεκτείνεται σε Καλογρέζα, Χαλάνδρι και Μαρούσι, κατά μήκος δηλαδή των περιοχών που διασχίζει ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος. Ταυτόχρονα, κορυφαίος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε χθες στην «Κ» ότι έχουν προκύψει πληροφορίες και ευρήματα που τοποθετούν στο κάδρο των ερευνών και τις περιοχές Μαραθώνα και Γραμματικού. Αναφέρθηκε σε «μαρτυρίες» και «αναφορές» για παρουσία Μαζιώτη – Ρούπα στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατοχή του τρομοκράτη βρέθηκαν τέσσερα κλειδιά, που μέχρι χθες δεν είχε διαπιστωθεί σε ποιο οίκημα αντιστοιχούν.

Εν τω μεταξύ, εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη και ενός συνεργού του εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα σε βάρος του Μαζιώτη εκδόθηκε για τυπικούς λόγους, αφού από τη στιγμή της σύλληψης θεωρείται ότι αρχίζει ο χρόνος έκτισης της ποινής των 50 ετών -εκτιτέα τα 25- που του έχουν επιβληθεί για τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Με βάση τον νόμο, μόλις το ένταλμα κοινοποιηθεί στον κατηγορούμενο θα πρέπει εντός 24 ωρών να εμφανιστεί στον ανακριτή είτε να μεταβεί ο δικαστικός λειτουργός στο νοσοκομείο προκειμένου να απολογηθεί ή να λάβει προθεσμία για την απολογία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή