Οικονομικός έλεγχος θα γίνει στην ΠΟΣΤ

Οικονομικός έλεγχος θα γίνει στην ΠΟΣΤ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απολύτως παράνομες, όπως άλλωστε είχε διαπιστώσει και στο σχετικό πόρισμά του, είναι σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή οι επιχορηγήσεις των διοικήσεων των ΕΛΤΑ προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), οι οποίες την περίοδο 2007-2010 ανήλθαν σε περίπου 8 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός επιθεωρητής είχε διενεργήσει έλεγχο στα ΕΛΤΑ το 2011 και είχε διαπιστώσει ότι η Ομοσπονδία είχε λάβει την περίοδο 1999-2010 από συνδρομές εργαζομένων, επιχορηγήσεις και ενισχύσεις των ΕΛΤΑ περί τα 16 εκατ. ευρώ.

Οπως επισημαίνει ο κ. Ρακιντζής, τόσο οι ενισχύσεις – επιχορηγήσεις της Ομοσπονδίας από τα ΕΛΤΑ όσο και η παρακράτηση εισφορών από τη μισθοδοσία των εργαζομένων προσκρούουν στον ν. 1264/1982. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει, για την παρακράτηση εισφορών από εργαζόμενους και την απόδοσή τους απευθείας σε δευτεροβάθμια σωματεία, υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ και του Εφετείου Αθηνών που τις κρίνουν παράνομες και αντισυνταγματικές.

Το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από την οποία διενεργήθηκε προκαταρκτική έρευνα. Στο πλαίσιο της έρευνας δόθηκε εντολή στην οικονομική αστυνομία να διενεργήσει φορολογικό έλεγχο στην ΠΟΣΤ. Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι την περίοδο 2007-2010, 5,6 εκατ. ευρώ κατατέθηκαν από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ σε λογαριασμό της Ομοσπονδίας που αφορά προγράμματα διακοπών και τη λειτουργία του παραθεριστικού κέντρου των εργαζομένων, ενώ 2,3 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σε λογαριασμό της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο υλοποίησης εθνικών συλλογικών συμβάσεων.

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών αρνείται τα όσα της αποδίδονται και κάνει λόγο για συκοφαντίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή