Συχνά τα επεισόδια με τουρίστες στον Λαγανά

Συχνά τα επεισόδια με τουρίστες στον Λαγανά

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λαγανάς Ζακύνθου δεν κατάφερε να περιορίσει το είδος του τουρισμού, το οποίο δυσφημίζει την περιοχή τα τελευταία χρόνια μέσα από δημοσιεύματα ξένων και ελληνικών ΜΜΕ. Αντίθετα, η εικόνα του νεαρού τουρίστα που μεθάει μέχρι τελικής πτώσης και δημιουργεί φασαρίες δεν αφορά πλέον μόνο Βρετανούς, αλλά έχει επεκταθεί και σε άλλες εθνικότητες, όπως οι Βαλκάνιοι. Τοπικοί παράγοντες επισημαίνουν την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που υπάρχει εξαιτίας της «βεντέτας» που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα σε Σέρβους και Βρετανούς. Υποστηρίζουν, ωστόσο, σθεναρά ότι η συγκεκριμένη εικόνα αφορά ένα πολύ μικρό μέρος της περιοχής και ότι ο Λαγανάς παραμένει κατάλληλος για οικογενειακές διακοπές, προσφέρει όμορφα τοπία, καλό φαγητό και πολλά αξιοθέατα.

Την περασμένη Κυριακή ένας 51χρονος υπάλληλος ξενοδοχείου εξέπνευσε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του μία ημέρα νωρίτερα από ομάδα Πολωνών τουριστών στην περιοχή του Λαγανά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 23χρονος Πολωνός έχει συλληφθεί από την Αστυνομία ως υπαίτιος του θανάσιμου τραυματισμού. Οπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα έρευνες, ο άτυχος 51χρονος υπάλληλος της ρεσεψιόν έκανε παρατήρηση στους τουρίστες που έκαναν φασαρία και ακολούθησε λογομαχία. Ενας από τους Πολωνούς φέρεται να έσπρωξε τον υπάλληλο, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει άσχημα στο κεφάλι.

Ολοι οι παράγοντες με τους οποίους μίλησε η «Κ» κάνουν λόγο για «μεμονωμένο περιστατικό», αναγνωρίζοντας ωστόσο το πρόβλημα με το συγκεκριμένο είδος τουρισμού. Ο απερχόμενος δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης επισημαίνει την ανάγκη προσέλκυσης άλλου είδους τουριστών στην περιοχή, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιο από τα επεισόδια που σημειώνονται ανάμεσα στους τουρίστες να έχει δραματική εξέλιξη, όπως το προχθεσινό. Ο ίδιος, όπως και ο πρώην δήμαρχος Λαγανά Διονύσης Κομιώτης, κάνουν λόγο για «βεντέτα» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Σέρβους και Βρετανούς τουρίστες, με σειρά συμπλοκών τα τελευταία χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή