Εντονη η απάντηση Σγουρού στον Δήμο Φυλής

Εντονη η απάντηση Σγουρού στον Δήμο Φυλής

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χτυπάτε λάθος πόρτα και για άλλους λόγους». Με αυτήν τη φράση ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ (Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός απαντά στην εξώδικη διαμαρτυρία που απέστειλε ο Δήμος Φυλής προς τον Σύνδεσμο. Ο δήμος κατηγορεί τον ΕΔΣΝΑ ότι δεν του έχει καταβάλει τα αντισταθμιστικά οφέλη για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, τα οποία ωστόσο έχει εισπράξει από τους δήμους-μέλη του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταβάλει μισθούς.

«Στο διάστημα των δύο τελευταίων ετών ο ΕΔΣΝΑ ανταποκρίθηκε πλήρως στις οικονομικές υποχρεώσεις του προς τον Δήμο Φυλής, καίτοι τα χρήματα από τα αντισταθμιστικά δεν πήγαιναν σε έργα αποκατάστασης του περιβάλλοντος, όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά προορίζονταν, χωρίς δική μας ευθύνη, για άλλες, τρέχουσες δαπάνες του δήμου σας. Το τελευταίο λοιπόν που θα ανέμενε κανείς θα ήταν η μετάθεση των ευθυνών της δημοτικής αρχής σε τρίτους για τη μη έγκαιρη κάλυψη των όποιων οικονομικών αναγκών και λειτουργικών εξόδων του δήμου σας. Η παρούσα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ για την πληρωμή του ποσού στο οποίο αναφέρεστε έχει απευθύνει ερώτημα στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διασφαλιστεί στο ακέραιο η νομιμότητα και η διαφάνεια της όλης διαδικασίας, και αμέσως μόλις έχουμε θετική απάντηση θα προχωρήσουμε άμεσα στην καταβολή της οφειλής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Σγουρός. Καλεί μάλιστα τον δήμο να απευθύνει τα εξώδικα στο υπουργείο Οικονομικών. Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Φυλής προέρχεται από τη συνένωση των πρώην Δήμων Φυλής, Ζεφυρίου και Ανω Λιοσίων, εκ των οποίων οι δύο τελευταίοι είχαν πολλά χρέη. Ο νέος δήμος επωμίστηκε δυσβάσταχτα χρέη και έτσι δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τους υπαλλήλους μετά την αναγκαστική κατάσχεση των 9 εκατ. ευρώ που του έχει επιβάλει το Δημόσιο για οφειλές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή