Αλληλοκατηγορούνται ως προασπιστές συμφερόντων

Αλληλοκατηγορούνται ως προασπιστές συμφερόντων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ και τον πρώην περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, με τις δύο πλευρές να κατηγορούν αλλήλους ως προασπιστές επιχειρηματικών και εργολαβικών συμφερόντων. Η διαμάχη ξεκίνησε όταν η συνδικαλιστική οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση για να καταγγείλει τον εντεταλμένο της γερμανικής Καγκελαρίας, κ. Φούχτελ, ο οποίος απέστειλε στους νέους δημοτικούς άρχοντες ερωτηματολόγιο, ζητώντας λεπτομερή καταγραφή των περιουσιακών και άλλων στοιχείων του κάθε δήμου στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνεργασίας. Στην ίδια ανακοίνωση η Ομοσπονδία αναφέρεται και στον κ. Σγουρό, αποδίδοντας την αποτυχία του στις πρόσφατες εκλογές στην προάσπιση επιχειρηματικών συμφερόντων. Οπως τονίζει «έφαγε μαύρο» γιατί «τόλμησε να βάλει τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα των πολιτών».

Ο κ. Σγουρός, απαντώντας στην ομοσπονδία, την οποία αποκαλεί «περίγελο του συνδικαλισμού» που έχει γίνει φορέας μικροκομματικών συμφερόντων, τόνισε μεταξύ άλλων «καταγγέλλετε τα εργολαβικά συμφέροντα ενώ οδηγείτε τζιπ εργολάβων». «Σταθήκατε διαχρονικά εμπόδιο σε κάθε πρόταση για την πρόοδο της δημόσιας διοίκησης. Εναντιωθήκατε σε κάθε τι θετικό και καινούργιο, χρησιμοποιήσατε την αποκομιδή απορριμμάτων ως μέσο εκβίασης, κρατώντας ομήρους εκατομμύρια συμπολίτες μας», τονίζει. Ανταπαντώντας η ΠΟΕ – ΟΤΑ εύχεται στον κ. Σγουρό «καλή ξεκούραση» αφού οι πολίτες τον έστειλαν σπίτι του γιατί κατάλαβαν πως είχε πάρει εργολαβία την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή