Αντίδραση της κ. Περιστέρη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή, με την οποία απαντά στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, υπογράφει η υπεύθυνη αρχαιολόγος της ανασκαφής στην Αμφίπολη, Αικατερίνη Περιστέρη. Την Πέμπτη το συνδικαλιστικό όργανο των αρχαιολόγων είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία έθετε ερωτήματα ως προς την επικοινωνιακή διαχείριση της ανασκαφής στην Αμφίπολη.

Η Αικατερίνη Περιστέρη επισημαίνει ότι η ανασκαφή διεξάγεται με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο. «Θεωρώ χρέος μου», επισημαίνει, «να ενημερώνω το ευρύ κοινό για την πορεία μιας ανασκαφής που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, για την οποία εκφράζεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη όχι μόνο από συναδέλφους αρχαιολόγους και συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και από το ευρύτερο κοινό που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας, με δελτία Τύπου και φωτογραφικό υλικό, όποτε κριθεί απαραίτητο. Είμαστε σε εποχή που η ενημέρωση προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς και είναι προτιμότερο να είναι έγκυρη και όχι ανακριβής. Με συγκινεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την ανασκαφική μου έρευνα σε μια δύσκολη για τη χώρα μας εποχή, που μόνο καλό κάνει, χωρίς την παραμικρή σκοπιμότητα».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή