Εγκαίνια των χειρουργείων Ευαγγελισμού

Εγκαίνια των χειρουργείων Ευαγγελισμού

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πλουσιότερο» γίνεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη χώρα μας με την προσθήκη των νέων υπερσύγχρονων χειρουργείων του Ευαγγελισμού, δωρεά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα εγκαινιάσει το νέο κτίριο των χειρουργείων «Εθνική Τράπεζα» –όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην πρόσκληση– και το οποίο αρχικά «στεγάζει» 14 από τις 22 χειρουργικές αίθουσες που θα αναπτυχθούν συνολικά. Η πρώτη φάση κατασκευής του νέου κτιρίου των χειρουργείων ολοκληρώθηκε σε διάστημα σχεδόν 15 μηνών από την έναρξη των εργασιών (τέλη Ιουνίου του 2013 είχε τελεστεί ο αγιασμός του έργου παρουσία της τότε ηγεσίας του υπουργείου Υγείας). Στην τελική του φάση το νέο κτίριο, εκτός από τις χειρουργικές αίθουσες, θα φιλοξενήσει μονάδες αυξημένης φροντίδας για καρδιοχειρουργικά και νευροχειρουργικά περιστατικά, αιμοδυναμικό τμήμα και μονάδα κεντρικής αποστείρωσης. Για την ανέγερση του νέου κτιρίου η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος δώρισε το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Σήμερα το νοσοκομείο διαθέτει 12 χειρουργικές αίθουσες, οι οποίες, όσο τίθενται σε λειτουργία τα νέα χειρουργεία, σταδιακά θα καταργηθούν.

«Ο,τι πιο σύγχρονο»

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων των εργαζομένων πρόκειται για «ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο στη χώρα. Καταδεικνύει περίτρανα και σ’ αυτόν τον χώρο τι μπορεί να επιτύχει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας». Για άλλη μία φορά το «στοίχημα» για το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου είναι πώς θα αξιοποιήσει ουσιαστικά τη νέα σημαντική προσθήκη για το ΕΣΥ, στελεχώνοντας σωστά τα νέα χειρουργεία. Ηδη οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο διαμαρτύρονται για σοβαρή έλλειψη μόνιμου προσωπικού και μάλιστα στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το απόγευμα, με αφορμή τα εγκαίνια, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα (ΤΕΠ) του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στις 12 αίθουσες χειρουργείων που λειτουργούν σήμερα υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού (τουλάχιστον 30 άτομα, κυρίως νοσηλευτές), σε σημείο που οι εργαζόμενοι κάνουν διπλοβάρδιες, έχουν δεκάδες χρωστούμενα ρεπό και με δυσκολία λαμβάνονται οι κανονικές άδειες. Η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχει απαντήσει στις επισημάνσεις των εργαζομένων ότι περιμένει 22 νοσηλευτές με επτάμηνη σύμβαση (voucher), ενώ η διοίκηση του Ευαγγελισμού έχει δεσμευθεί ότι θα επαναφέρει 20 άτομα προσωπικό που είναι με τρίμηνες αποσπάσεις σε άλλα νοσοκομεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή