Σύσταση επιτροπής για στρατιωτικές σχολές

Σύσταση επιτροπής για στρατιωτικές σχολές

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εκκρεμότητα παραμένει ο τρόπος εισαγωγής των αποφοίτων λυκείου στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές με βάση το νέο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το 2016. Χθες συναντήθηκαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας και Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και αποφάσισαν τη σύσταση επιτροπής, η οποία θα ορίσει τα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται οι υποψήφιοι των εν λόγω σχολών. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν προκρίθηκε η πρόταση η εισαγωγή να απεμπλακεί από τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Από την άλλη, για τις πανελλαδικές του 2015, το υπ. Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι εξετάσεις εισαγωγής στις σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις σχολές το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

Την ίδια στιγμή, αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του κ. Λοβέρδου να ενταχθεί το μάθημα της Πληροφορικής στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Οι αλλαγές που αποφάσισε ο κ. Λοβέρδος (τις οποίες παρουσίασε η «Κ» στο φύλλο του Σαββάτου) επηρεάζουν τους μαθητές της Β΄ Λυκείου, οι οποίοι θα εξετασθούν με το νέο σύστημα το 2016. Με βάση τις αλλαγές που προωθούνται στον ν. 4186 για τη νέα δομή του λυκείου που ψηφίστηκε πέρυσι, η εισαγωγή της Πληροφορικής αφορά όσους μαθητές επιλέξουν την ομάδα μαθημάτων για τις σχολές των θετικών επιστημών. Η Πληροφορική θα διδάσκεται 6 ώρες και όσοι το επιλέξουν δεν θα διδάσκονται Χημεία. Ετσι, η Ενωση Ελλήνων Χημικών κατηγορεί τον κ. Λοβέρδο «για μεθοδεύσεις σε βάρος της διδασκαλίας της Χημείας στο λύκειο με στόχο την εξυπηρέτηση συντεχνιακών συμφερόντων και πελατειακών σχέσεων. Ο κ. Λοβέρδος, πλήττοντας τους θεσμούς, αρνήθηκε να συναντηθεί με την ΕΕΧ, δηλαδή τον θεσμικό του σύμβουλο σε θέματα Χημικής εκπαίδευσης, παρά τα αιτήματα που του έχουν κατατεθεί στις 17/6, 5/9 και 18/9/2014, ενώ την ίδια στιγμή συζητά το μέλλον της Χημείας στο λύκειο με εξωθεσμικούς παράγοντες, δηλαδή σύμφωνα με ανακοίνωσή του “ορισμένους καθηγητές Πληροφορικής”». Για το ίδιο θέμα ο συντονιστής Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, δήλωσε ότι «πρέπει, επιτέλους, το υπουργείο να σταματήσει να διορθώνει με μπαλώματα και χωρίς καμία διαβούλευση τις στρεβλώσεις που το ίδιο δημιούργησε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή