Ασκηση ποινικής δίωξης για ολυμπιακά ακίνητα

Ασκηση ποινικής δίωξης για ολυμπιακά ακίνητα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη ποινική δίωξη έπειτα από δέκα χρόνια για τη θλιβερή εγκατάλειψη των ακινήτων, πλην ΟΑΚΑ, που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας.

Την υπόθεση των επίμαχων ακινήτων, η διαχείριση των οποίων είχε ανατεθεί στην εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.», ερεύνησαν οι εισαγγελείς Σωτήρης Μπουγιούκος και Ελένη Σίσκου, ύστερα από καταγγελίες στον Τύπο για πλημμελή συντήρηση και μη μεταολυμπιακή αξιοποίηση της επίμαχης περιουσίας του Δημοσίου, που είχε κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ. Υστερα από πολύμηνη έρευνα, οι δύο εισαγγελείς άσκησαν ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία κατά του πρώην προέδρου της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα», Κωνσταντίνου Ματάλα, ενώ για τον διάδοχό του, νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Διονύση Σταμενίτη η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή με αίτημα να αρθεί η βουλευτική του ασυλία και να δοθεί άδεια του Κοινοβουλίου ώστε να διωχθεί και αυτός.

Οι εισαγγελείς Σωτήρης Μπουγιούκος και Ελένη Σίσκου κατέληξαν ότι προκύπτουν ευθύνες για τους δύο πρώην επικεφαλής της εταιρείας, η οποία είχε αναλάβει τη μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν στoυς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Η εταιρεία στην οποία πέρασαν όλες οι εγκαταστάσεις, πλην του ΟΑΚΑ, φαίνεται πως δεν μερίμνησε όπως όφειλε για τη μεταολυμπιακή τους χρήση, με αποτέλεσμα ακίνητα μεγάλης αξίας να παρακμάσουν και να εγκαταλειφθούν.

Η δικογραφία, που αφορά τη διοίκηση του κατηγορουμένου Κ. Ματάλα, ανατέθηκε σε ανακριτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή