Eλληνικές πόλεις στις 100 πιο «ανθεκτικές»

Eλληνικές πόλεις στις 100 πιο «ανθεκτικές»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη συμπεριλαμβάνονται στις 35 πόλεις που συμμετέχουν στο Δίκτυο των «100 ανθεκτικών πόλεων» για το 2014, όπως ανακοίνωσε το Ιδρυμα Ροκφέλερ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη με συνδιοργανωτή το περιοδικό «Economist» .

Η ανακοίνωση έγινε παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ο οποίος παρουσίασε την πρόταση της Αθήνας με τις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί προκειμένου η Αθήνα να αντέξει στην κρίση ανταποκρινόμενη παράλληλα στις απαιτήσεις μιας μεγάλης πόλης με πληθυσμό πάνω από 4 εκατ. κατοίκους. Με βάση τη συγκεκριμένη πρόταση, η Αθήνα όπως και η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 331 πόλεις. «Εργαστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, τώρα όμως αναζητούμε δρόμους βιώσιμης ανάπτυξης και οικονομικής αναζωογόνησης», τόνισε ο κ. Καμίνης, συμπληρώνοντας ότι «η πόλη της Αθήνας επιβραβεύεται με τη συμμετοχή της στο Δίκτυο των “100 ανθεκτικών πόλεων” λόγω του σχεδίου που έχει καταρτίσει η δημοτική αρχή για την αστική αναβάθμιση της πρωτεύουσας, καθώς και τις πρωτοβουλίες κοινωνικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας».

Οι 35 πόλεις που ανακοινώθηκαν είναι: Ακρα (Γκάνα), Ντεγιάνγκ (Κίνα), Σαν Χουάν (Πουέρτο Ρίκο, ΗΠΑ), Αμάν (Ιορδανία), Ενούγκου (Νιγηρία), Σάντα Φε (Αργεντινή), Αρούσα (Τανζανία), Χουανγκσί (Κίνα), Σαντιάγο ντε λος Καμπαγέρος (Δομινικανή Δημοκρατία), Αθήνα (Ελλάδα), Χουάρες (Μεξικό), Σαντιάγο (Χιλή), Βαρκελώνη (Ισπανία), Κίγκαλι (Ρουάντα), Σιγκαπούρη (Σιγκαπούρη), Βελιγράδι (Σερβία), Λισσαβώνα (Πορτογαλία), Σαιντ Λούις (Μιζούρι, ΗΠΑ), Μπάνγκαλορ (Ινδία), Λονδίνο (Αγγλία), Σίδνεϊ (Αυστραλία), Βοστώνη (Μασαχουσέτη, ΗΠΑ), Μιλάνο (Ιταλία), Θεσσαλονίκη (Ελλάδα), Καλί (Κολομβία), Μόντρεαλ (Καναδάς), Τογιάμα (Ιαπωνία), Τσενάι (Ινδία), Παρίσι (Γαλλία), Τούλσα (Οκλαχόμα, ΗΠΑ), Σικάγο (Ιλινόις, ΗΠΑ), Πνομ Πενχ (Καμπότζη), Ουέλινγκτον (Ν. Ζηλανδία), Ντάλας (Τέξας, ΗΠΑ), Πίτσμπουργκ (Πενσιλβάνια, ΗΠΑ).

Οι πόλεις αυτές θα συμμετέχουν μαζί με τις 32 πόλεις που συμμετείχαν στο περσινό Δίκτυο “ανθεκτικών πόλεων”. Στόχος είναι όλες αυτές οι πόλεις να σχηματίσουν ένα δίκτυο αστικών κέντρων που αλληλοϋποστηρίζονται και συνεννοούνται προκειμένου να βρουν λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως οι φυσικές καταστροφές ή η υψηλή ανεργία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή