Αναστολή επίσχεσης από ιδιωτικές κλινικές

Αναστολή επίσχεσης από ιδιωτικές κλινικές

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστέλλουν την επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, «ως κίνηση καλής πίστης» μετά τη δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για αποπληρωμή έως 19 Δεκεμβρίου μέρους των οφειλών (νοσήλια του μήνα Απριλίου και ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ εκτός ΙΚΑ). Αντίθετα, συνεχίζουν την επίσχεση για τέταρτη ημέρα οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ που διαμαρτύρονται εκτός από τα χρέη του Οργανισμού και για την προτεινόμενη από το υπουργείο νέα σύμβαση.

Εν τω μεταξύ, έως τα τέλη του έτους στοχεύει το υπουργείο Υγείας να έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση για τον εκσυγχρονισμό και την επίσπευση των διαδικασιών στην αδειοδότηση κλινικών μελετών σε νοσοκομεία της χώρας μας. Οπως ανακοινώθηκε χθες κατά τη διάρκεια σχετικού συνεδρίου, ήδη η υπουργική απόφαση βρίσκεται στη διαδικασία «συλλογής» υπογραφών από συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να εκδοθεί έως το τέλος του έτους και να ισχύσει από τις αρχές του 2015. Στόχος είναι να αυξηθούν τα έσοδα από τις κλινικές μελέτες στην Ελλάδα -τουλάχιστον κατά 50 εκατ. ευρώ το 2015- η οποία παρότι διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό γιατρών αναλογικά με τον πληθυσμό της, πολλά νοσοκομεία και αξιόλογο ερευνητικό προσωπικό υπολείπεται σημαντικά σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. Το 2013 τα έσοδα από κλινικές μελέτες στη χώρα μας ήταν 80 εκατ. ευρώ, όταν στη Φινλανδία ήταν 264 εκατ., στη Σουηδία 864 εκατ. και στο Βέλγιο 1,9 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή