Ερχονται βροχές, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι

Ερχονται βροχές, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ισχυρούς ανέμους, πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά και παγετό –κατά τόπους ολικό– , «κλείνει» το 2014 στη χώρα μας. Ηδη από χθες τα ορεινά έχουν «ντυθεί στα λευκά», ενώ σύμφωνα με έκτακτο δελτίου καιρού της ΕΜΥ, ο καιρός παρουσιάζει από σήμερα σοβαρή επιδείνωση με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, πολύ χιόνι κυρίως στα ανατολικά της χώρας και θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα αναμένεται να κορυφωθούν την Τετάρτη, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν υποχώρηση της κακοκαιρίας από την Πρωτοχρονιά, με διατήρηση, ωστόσο, των χαμηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τρίτη θα σημειωθούν –πυκνές κατά τόπους– χιονοπτώσεις σε Μακεδονία, Θράκη, νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, Θεσσαλία, Κεντρική και Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, Σποράδες, Εύβοια και ανατολική και νότια Πελοπόννησο. Ανεμοι 7-9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης από τις βραδινές ώρες της Τρίτης. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σημαντικά, αρχίζοντας σταδιακά από τα βοριοδυτικά, όπου θα φτάσει τους 15 βαθμούς υπό το μηδέν. Καταιγίδες οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Την Τετάρτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα εξασθενήσουν από την Πέμπτη, πρώτη ημέρα του 2015. Ωστόσο, θα διατηρηθούν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα σημειωθεί παγετός που κατά τόπους στα βόρεια της χώρας θα είναι ολικός.

Ηδη από χθες σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας, η μετακίνηση των οχημάτων γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες. Οι εταιρείες «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» απηύθυναν έκκληση χθες στους οδηγούς να τηρούν τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης, όπως να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τη χρήση τους, να τηρούν αυξημένες αποστάσεις από προπορευόμενα οχήματα και να μην προσπερνούν τα εκχιονιστικά μηχανήματα κ.ά.

Ανοιχτές στους δημότες θα διατηρήσει ο Δήμος Αθηναίων δύο θερμαινόμενες αίθουσες στη Λέσχη Φιλίας στην Γκράβα (τηλ. 210-22.31.419) και στην 4η Δημοτική Κοινότητα στον Κολωνό (τηλ. 210-51.57.882). Κλιμάκια του δήμου και 16 συνεργαζόμενων ΜΚΟ θα μοιράσουν κουβέρτες και τρόφιμα σε αστέγους, ενώ επί 24ώρου θα λειτουργεί για δημότες η τετραψήφια γραμμή επικοινωνίας 1595.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή