Εκδοση του προσαχθέντος ζητά τελικά το Βέλγιο

Εκδοση του προσαχθέντος ζητά τελικά το Βέλγιο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφορική εντολή έδωσε πριν από περίπου μια ώρα η εισαγγελία του Βελγίου, με την οποία ζητά την έκδοση του ατόμου, Αλγερινής καταγωγής, ονόματι Ομάρ, που προσήχθη χθες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σχετικά με την πιθανή διασύνδεσή του με σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο, προκειμένου να ελεγχθεί από τις βελγικές αρχές.

«Περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων της έρευνάς μας, μάς έδωσαν επαρκείς λόγους για να ζητήσουμε την έκδοση ενός από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες από τις ελληνικές αρχές», ανέφερε σε μία ανακοίνωση το γραφείο των ομοσπονδιακών εισαγγελέων.

Κατόπιν αυτού, ο Αλγερινός βρίσκεται υπό την επιτήρηση των ελληνικών αρχών και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εφετών αύριο, μέχρι να εκδοθεί επίσημο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η έκδοσή του στο Βέλγιο.

Νωρίτερα, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ επιβεβαίωσε πως καμία σχέση με τον «εγκέφαλο» των επιθέσεων στο Βέλγιο δεν έχει το συγκεκριμένο άτομο, που προσήχθη χθες μετά από έγγραφο αίτημα των βελγικών αρχών.

Γεγονός που επιβεβαιώθηκε μετά την αποστολή από την Αθήνα DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων του προσαχθέντος, οι βελγικές εισαγγελικές αρχές απάντησαν ότι δεν είναι τελικά αυτός που αναζητούν.

Οι αστυνομικές αρχές στην Ελλάδα προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές, μετά από πληροφορίες πως στην χώρα μας βρίσκεται ο συντονιστής τρομοκρατικής επιχείρησης που σχεδιαζόταν την περασμένη Πέμπτη στο Βέλγιο.

Η επίθεση απεφεύχθη μετά από επιχείρηση των βελγικών υπηρεσιών ασφαλείας, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δύο και την σύλληψη ενός ατόμου από τις τοπικές αρχές.

Η επιχείρηση στην Ελλάδα έγινε μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής, που εκδόθηκε πριν από 48 ώρες από την ΙΝΤΕΡΠΟΛ στη χώρα μας, ενώ οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις βελγικές μυστικές υπηρεσίες. 

Στην κατοχή του φερόμενου ως επικεφαλής είχε βρεθεί κινητό τηλέφωνο, με το οποίο, φέρεται να είχε τηλεφωνικές επαφές με κύκλωμα τζιχαντιστών στο Βέλγιο. 

Για τους άλλους τρεις προσαχθέντες δεν υπήρχαν πολλές πληροφορίες, ωστόσο από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι δεν είναι βέβαιο αν πρόκειται για τζιχαντιστές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή