Εξετάζεται η πολιτική παρέμβαση στην υπόθεση Γιακουμάκη

Εξετάζεται η πολιτική παρέμβαση στην υπόθεση Γιακουμάκη

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβεβαιώνονται μέσα από το σχετικό πόρισμα τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την υπόθεση της εξαφάνισης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Χθες εκδόθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ που είχε αναλάβει ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός στη Γαλακτοκομική Σχολή, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει προς πολλές κατευθύνσεις. Απαντήσεις για το πού βρίσκεται ο 20χρονος φυσικά δεν δίνει το πόρισμα, ωστόσο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό και εκτιμάται ότι μπορεί και να βοηθήσει στην εξέλιξη των ερευνών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόρισμα επικεντρώνεται σε τρία βασικά σημεία, μεταξύ των οποίων και η αναφορά σε πολιτική παρέμβαση. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα φαίνεται να επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής. Τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί μάλιστα έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σχολής, προκειμένου να διερευνηθεί εάν όντως υπάρχουν διοικητικές ευθύνες και να ληφθούν αποφάσεις για τυχόν λήψη διοικητικών μέτρων. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει μάλιστα και το ενδεχόμενο να είχαν γίνει καταγγελίες στη Σχολή για τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας, τα οποία φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται μέσα στο πόρισμα της ΕΔΕ. Το ερώτημα που φαίνεται ότι θα απασχολήσει, μεταξύ άλλων, την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της Σχολής, είναι εάν παρατηρήθηκε κάποια ολιγωρία στον χειρισμό των καταγγελιών για περιστατικά ενδοσχολικής βίας στους κόλπους της Σχολής. Μέσα στο Σαββατοκύριακο πρόκειται να συνεχιστούν οι έρευνες στα Γιάννενα, ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί και ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.

Στο μεταξύ, οι αρχές επανέρχονται στους συμφοιτητές και γνωστούς του Γιακουμάκη, και τους ζητούν να επαναλάβουν τις καταθέσεις τους σε περίπτωση που θυμηθούν κάτι το οποίο να μπορεί να οδηγήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι προσέρχονται και νέα πρόσωπα να καταθέσουν.

Το ενδιαφέρον των Αρχών έχει επικεντρωθεί και σε μια ομάδα αλλοδαπών, ορισμένοι εκ των οποίων φέρεται να γνώριζαν τον 20χρονο, καθώς κυκλοφορούσαν συχνά στην περιοχή γύρω από τη Γαλακτοκομική Σχολή.

Πριν από λίγες ημέρες είχε βρεθεί στα χέρια της Αστυνομίας οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας σε βενζινάδικο και απεικονίζει ένα πρόσωπο που μοιάζει με τον 20χρονο αγνοούμενο. Παρά το γεγονός ότι το υλικό επεξεργάζεται δυναμικό των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται ότι είναι σχεδόν αδύνατο να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τον Γιακουμάκη ή όχι, λόγω κακής ποιότητας της εικόνας.

Σημειώνεται ότι ο Γιακουμάκης εθεάθη τελευταία φορά την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, όταν το μεσημέρι έχοντας αφήσει στο δωμάτιό του το κινητό του τηλέφωνο, το πορτοφόλι και τις κάρτες του, έφυγε από τη Σχολή με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή