Απονομή βραβείων για φαρμακευτική έρευνα

Απονομή βραβείων για φαρμακευτική έρευνα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χωρίς καθυστέρηση πρέπει να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη του τομέα της έρευνας στη χώρα μας». Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, προαναγγέλλοντας ένα «σύγχρονο, λειτουργικό και αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο» για την προσέλκυση επενδύσεων στο κομμάτι της έρευνας και παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα». Ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην εκδήλωση απονομής των φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien που διοργανώθηκαν για δεύτερη φορά στη χώρα μας, σημείωσε πως παρότι τρία ελληνικά ερευνητικά κέντρα είναι μεταξύ των καλύτερων του κόσμου και η χώρα διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία στις παραγωγικές της μονάδες, η έρευνα στη χώρα μας βρίσκεται σε «χαμηλή πτήση».

Στα φετινά Prix Galien Greece, που αποτελούν μία αναγνώριση της φαρμακευτικής έρευνας και καινοτομίας, ξεχώρισε μεταξύ άλλων η απονομή του βραβείων Συλλόγων Ασθενών, με στόχο να ενδυναμωθεί η αναγνωρισιμότητά τους και να παρακινηθούν να αυξήσουν τις δραστηριότητές τους, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή πρόσβαση των ασθενών σε ενημέρωση και παροχές υγείας. Αξιολογήθηκαν 41 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα. Νικητές αναδείχθηκαν οι Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών, Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» και Ομιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω», που θα μοιραστούν 10.000 ευρώ.

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε και η πρωτοβουλία για τη λειτουργία της Ακαδημίας Συλλόγων Ασθενών «Galien Patient’s Academy» από τον πρόεδρό της, καθηγητή Παθολογίας και Ογκολογίας του Παν. Αθηνών και διευθυντή της Ογκολογικής Μονάδας στο Νοσοκομείου «Σωτηρία», Κωνσταντίνο Συρίγο. Οπως ανέφερε, «φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα στελεχών εθελοντών μεν, αλλά όχι ερασιτεχνών. Θα πρόκειται για εθελοντές με κατάρτιση και γνώσεις, ικανούς να αξιοποιήσουν τον ενθουσιασμό, να αναδείξουν τις δράσεις και να υπηρετήσουν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τους σκοπούς των συλλόγων ασθενών στην πατρίδα μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή