Συνάντηση αύριο Σ.Ι. των ΑΕΙ

Συνάντηση αύριο Σ.Ι. των ΑΕΙ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατάργησή τους αναμένεται να ανακοινώσει στα μέλη των Συμβουλίων των ΑΕΙ αύριο ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Οι επικεφαλής των Συμβουλίων έχουν προγραμματίσει συνάντηση για αύριο, σε αίθουσα του Αττικού Νοσοκομείου, στην οποία έχει προσκληθεί και ο κ. Μπαλτάς. Στη συνάντηση θα επισημοποιηθεί –μετά τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και του κ. Μπαλτά– η κατάργηση των Συμβουλίων, με ρύθμιση σε πολυνομοσχέδιο έως τις 15 Απριλίου. Οπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο κ. Παναγιώτης Σουκάκος, προεδρεύων της Συνόδου των Συμβουλίων και πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, «ο κ. Μπαλτάς αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση, προσθέτοντας ότι είναι μία ευκαιρία να λυθούν παρεξηγήσεις που υπήρξαν». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλτάς στις προγραμματικές του δηλώσεις χαρακτήρισε «αφελείς» τους Ελληνες πανεπιστημιακούς που μετείχαν στα Συμβούλια. Επίσης, πρόσφατα η συνδικαλιστική παράταξη Συνάντηση (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), της οποίας είναι μέλος, χαρακτήρισε τα μέλη των Συμβουλίων «λύκους ενδεδυμένους με προβιές προβάτων».

Τέλος, χθες, φοιτητές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών ζητώντας τα τμήματά τους –έχουν έδρα στο Αγρίνιο ως παράρτημα του ΑΕΙ– να μεταφερθούν στην Πάτρα. Στο αίτημα συναινεί και η πρυτανεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή