Σκληραίνει τη στάση του ο Σωτήρης Χατζάκης

Σκληραίνει τη στάση του ο Σωτήρης Χατζάκης

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια πυκνή και πολύ οξεία επιστολή, που εστάλη από το προσωπικό του e-mail, επανήλθε χθες αργά το απόγευμα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης, απευθυνόμενος στον αν. υπ. Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη. «Προσβάλλει ευθέως και με υπαινιγμούς σε κάθε ευκαιρία την τιμή και την υπόληψή μου», όπως γράφει. Δηλώνει ότι εμμένει στην απόφασή του να μη δοθούν στο υπουργείο οι συμβάσεις των καλλιτεχνών και των συνεργατών, παρά μόνο με τη σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Παραδέχεται ότι μέσα στο 2014 υπέγραψε τρεις σκηνοθεσίες (αντί των δύο που επιτρέπει το πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού), αλλά διευκρινίζει ότι «το τρίτο έργο το ανέλαβα, με ρητή δήλωσή μου στη σχετική σύμβαση, χωρίς καμία απολύτως οικονομική απολαβή και αξίωση. (…) Μετά απ’ όλα αυτά αποφάσισα να προσφύγω στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη. Εκεί θα λογοδοτήσει», προσθέτει στο πέμπτο σημείο της επιστολής του ο κ. Χατζάκης, και στο έκτο σημείο καλεί τον πρωθυπουργό να παρέμβει: «Νομίζω ότι ήρθε πια η ώρα του πρωθυπουργού», λέει, ενώ διαψεύδει τον υπουργό (και έχει δίκιο) ότι παύθηκε από το ΚΘΒΕ (όπως είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο). Ηταν καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ όταν εκλήθη να αναλάβει το Εθνικό Θέατρο. Βέβαια, υπήρχαν πολλά προβλήματα στις σχέσεις του με το τότε Δ.Σ. του ΚΘΒΕ, η πλειοψηφία του οποίου είχε καταψηφίσει τον απολογισμό του.

Το ΥΠΠΟ με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει πως «ο αν. υπουργός Πολιτισμού, ασκώντας την κατά νόμο εποπτεία του στα όργανα διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου, ζήτησε εγγράφως εξηγήσεις για ρητώς και αναλυτικώς εκτεθέντα ζητήματα που σχετίζονται με τη νόμιμη λειτουργία του εποπτευόμενου οργανισμού. (…) Το καθήκον όλων μας είναι η διαφανής διαχείριση του δημοσίου χρήματος και η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος», σημειώνεται. Και αναμένει σήμερα απαντήσεις από το Δ.Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή