«Γαλάζιο» αντάρτικο στον Δήμο Αθηναίων

«Γαλάζιο» αντάρτικο στον Δήμο Αθηναίων

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Διάσπαση» της παράταξης της Ν.Δ. στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων εκδηλώθηκε χθες, με φόντο τις εσωτερικές διεργασίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Αθηναίων, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Τεντόμας, Αθανάσιος Πλεύρης, Δημήτρης Κωνσταντάρας και οι κοινοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Αθανασάκης, Γεώργιος Ρωμανέας και Ροδομαρία Δομάζου δήλωσαν την ανεξαρτητοποίησή τους από την παράταξη «Αθήνα Μπορείς», επικεφαλής της οποίας είναι ο Αρης Σπηλιωτόπουλος (ως επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ. στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές). Με ανακοίνωσή του ο Αρης Σπηλιωτόπουλος καλεί τους ανεξαρτητοποιηθέντες «να εγκαταλείψουν το πραξικόπημα έναντι της δημοκρατικά εκλεγμένης παράταξης και να παραδώσουν τις έδρες, που ανήκουν στους χιλιάδες πολίτες που τίμησαν την παράταξη».

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι προσάπτουν στον κ. Σπηλιωτόπουλο ανυπαρξία αντιπολιτευτικού λόγου και έλλειψη συνεργασίας, τονίζοντας ότι προχωρούσε μόνος του στην έκδοση δελτίων Τύπου. Καταγγέλλουν ότι «ουδέποτε ο κ. Σπηλιωτόπουλος συγκάλεσε συνεδρίαση για να ληφθούν αποφάσεις στον τρόπο λειτουργίας ως ομάδα».

Από την πλευρά του ο κ. Σπηλιωτόπουλος μιλάει για αποφάσεις που καθοδηγούνται από την ηγεσία της Ν.Δ., φωτογραφίζοντας «αντίμετρα» που αφορούν στο εσωκομματικό πεδίο. Καλεί τους συμβούλους που ανεξαρτητοποιήθηκαν «να παραδώσουν τις έδρες τους για να αποκτήσει και πραγματικό περιεχόμενο η ανεξαρτητοποίησή τους και να αποδειχθεί ότι δεν λειτουργούν σε μια τόσο κρίσιμη για την Αθήνα και τον τόπο περίοδο ως εντολοδόχοι ξεκαθαρίσματος εκκρεμοτήτων από συγκεκριμένες κομματικές ομάδες». Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται με σταυρό προτίμησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή