«Προσκλητήριο» κοινωνικών επιχειρήσεων από το δήμο Αθηναίων

«Προσκλητήριο» κοινωνικών επιχειρήσεων από το δήμο Αθηναίων

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tι κοινό έχουν το enallaktikos.gr το portokaliradio.gr η www.sxedia.gr και μια συνεταιριστική εταιρία διαχείρισης απορριμμάτων στη Σπάρτη;

Πρόκειται για «κοινωνικές» επιχειρήσεις με την έννοια ότι παράγουν κοινωνικό όφελος, βοηθώντας και στηρίζοντας ανθρώπους που έχουν βρεθεί σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα αν και πρόκειται για επιχειρήσεις δεν έχουν ως πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία κερδών και τους ιδιοκτήτες και τους εταίρους τους. Ενα από τα βασικά κοινά σημεία τους επίσης είναι το γεγονός ότι δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίζουν κάποια εισοδήματα στους συμμετέχοντες- δημιουργούς έτσι ώστε μακροπρόθεσμα να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των εγχειρημάτων.

H  κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την κοινωνία, πρακτικό απο τη μία αφού προσφέρει υπηρεσίες αλλά και παιδαγωγικό εφόσον δημιουργεί ομάδες και καλλιεργεί συνεργασίες.  Σε όλο τον κόσμο αποτελεί ένα νέο δρόμο επιχειρείν αναπτυσσόμενη και εξελλισόμενη διαρκώς. Στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στην αρχή ωστόσο οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες  είναι παράλληλα και ευνοϊκές για τις κοινωνικές επιχειρήσεις.

Ο δήμος Αθηναίων και η εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηναίων (ΕΑΤΑ) σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Αθήνα και να διαμορφώσουν ένα «συνεργατικό οικοσύστημα» έχουν οργανώσει το  πρόγραμμα «Επιχειρώ Κοινωνικά».

Στο πλαίσιο του «Επιχειρώ Κοινωνικά» στις 25 Μαϊου θα ανοίξει η δυνατότητα κατάθεσης αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο συμβουλευτικών υπηρεσιών για φορείς και επιχειρήσεις που είτε δραστηριοποιούνται ήδη στον τομέα κοινωνικής επιχειρηματικότητας είτε επιθυμούν να μετατραπούν σε κοινωνική επιχείρηση. Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ. 210-33.12.002 και [email protected] site social.developathens.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή