Δήμαρχοι κατά δημάρχων για το συνέδριο της ΚΕΔΕ

Δήμαρχοι κατά δημάρχων για το συνέδριο της ΚΕΔΕ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις όσον αφορά στην αποτίμηση του συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) διατυπώθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης.  Ο πρόεδρος και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης το χαρακτήρισε «επιτυχημένο» και σε μια αποστροφή του λόγου του διατύπωσε την άποψη ότι επρόκειτο για ένα «ιστορικό» συνέδριο.

Ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μπίρμπας, εξέφρασε την άποψη ότι το συνέδριο δεν πέτυχε τους σκοπούς του και χαρακτήρισε λάθος την απόφαση της ΚΕΔΕ «να κρατήσει αρνητική στάση», και να μην συμφωνήσει ως όργανο με τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι οι σύνεδροι (δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι) που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι μετά την απόφαση του συνεδρίου να μην αλλάξει τη στάση του και να μην συναινέσει στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων αλλά να παραπέμψει το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγιου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ανέφερε ότι το συνέδριο δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένο λόγω κυρίως της μικρής συμμετοχής. Ο κ. Ιωακειμίδης τόνισε ότι δεν μεγάλο ποσοστό δημάρχων και μάλιστα πολλοί από τους νεοεκλεγμένους δεν συμμετείχαν στο συνέδριο γιατί θεωρούσαν ότι δεν τους αφορά και ότι δεν πρόκειται να τους λύσει κανένα από τα πολλά τους προβλήματα. Ο κ. Ιωακειμίδης συμπλήρωσε ότι δεν είναι καλό δείγμα η αδιαφορία για τα συλλογικά όργανα.

«Είναι συνολικό το πρόβλημα και δεν στοχοποιώ κανένα. Αν δεν το αντιστρέψουμε το επόμενο συνέδριό μας θα είναι ακόμα μικρότερο», τόνισε.

Oσον αφορά την κριτική που ασκήθηκε στο προεδρείο της ΚΕΔΕ για την εκδήλωση που οργανώθηκε για την  έλευση στο συνέδριο του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δ. Αβραμόπουλου, ο κ. Πατούλης ανέφερε «θα θεσμοθετήσουμε την παρουσία μιας ευρωπαϊκής προσωπικότητας προκειμένου να φέρουμε πιο κοντά τους θεσμούς και τα όργανα της ΕΕ με την Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού στην Ελλάδα. Επίσης αποτελεί επιλογή μας να υιοθετήσουμε τις καλύτερες πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως δήμοι».

Ανακοίνωσε ότι στις 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην Αθήνα, όπου ο γενικός γραμματέας του CEMR Φρεντερίκ Βαλιέ, θα παρουσιάσει πανευρωπαϊκή μελέτη για τα οικονομικά και τις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης, μέρος της οποίας θα αφορά την ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εντός του Ιουνίου, τέλος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα θεματική ημερίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων με τη συμμετοχή ευρωπαίων επιστημόνων και τεχνοκρατών, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τα τρέχοντα και προς αξιοποίηση χρηματοδοτούμενα προγράμματα αλλά και για ευρωπαϊκές πρακτικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή