Εισβάλλουν σε φαρμακεία για να κλέψουν κολλαγόνο…

Εισβάλλουν σε φαρμακεία για να κλέψουν κολλαγόνο…

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φαρμακοποιός μέλος μας, που διατηρεί φαρμακείο στην Ηλιούπολη, μας ενημέρωσε ότι δύο άτομα, “κοντός και ψηλός”, έκλεψαν τέσσερα Collagen». Οι συσκευασίες κολλαγόνου φαίνεται ότι είναι από τα δημοφιλή προϊόντα μεταξύ των «κλεφτών φαρμακείων»: από τα 18 περιστατικά με διαρρήξεις, κλοπές και ληστείες εις βάρος φαρμακείων της Αττικής, που αναφέρονται στο «δελτίο κλοπών» που έχει εγκαινιάσει μέσα από την ιστοσελίδα του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής το τελευταίο διάστημα, τρία είχαν ως «στόχο» μπουκάλια κολλαγόνου. Μάλιστα, σε μία από αυτές τις περιπτώσεις οι κλέφτες επιχείρησαν να αρπάξουν κι ένα μεγάλο κουτί αδυνατιστικού… Πάντως, οι φαρμακοποιοί εκτιμούν ότι η «λεία» δεν είναι για ιδία χρήση, αφού είτε καταλήγει στο εξωτερικό ή σε παράνομα ηλεκτρονικά καταστήματα που δραστηριοποιούνται εντός των τειχών.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει «εγκαινιάσει», εδώ και δύο μήνες, μία νέα «στήλη» στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα, όπου αναρτάται δελτίο κλοπών φαρμακείων με όλα τα περιστατικά που κοινοποιούνται στον Σύλλογο. Τα περισσότερα περιστατικά αφορούν σε διαρρήξεις και ακολουθούν ληστείες και κλοπές. Η «λεία» ποικίλλει από χρηματικό ποσό 300-400 ευρώ από τα ταμεία έως και ολική αφαίρεση εμπορεύματος και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Ετσι, φαρμακοποιός, πάλι από την περιοχή της Ηλιούπολης, ενημέρωσε ότι δύο άγνωστοι άνδρες εισήλθαν εντός του φαρμακείου και αφαίρεσαν, υπό την απειλή πιστολιού, 350 ευρώ από το ταμείο και 30 ευρώ από το πορτοφόλι του, ενώ άλλο μέλος του ΦΣΑ, που διατηρεί φαρμακείο στην Καλλιθέα, ενημέρωσε ότι άγνωστοι διέρρηξαν την κλειδαριά της εισόδου του φαρμακείου του και αφαίρεσαν μεταλλικό κιβώτιο με φάρμακα με ναρκωτικές ουσίες αλλά και φάρμακα, συνολικής αξίας περίπου 7.000 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση, αναφέρεται ότι «αλλοδαπός γύρω στα 45, αδύνατος με λίγο γένι και μουστάκι, αποπειράθηκε να κλέψει από φαρμακείο στον Βύρωνα δύο καλλυντικές κρέμες μέσα στο μαύρο μπουφάν που κρατούσε στο χέρι του. Αργότερα, η αστυνομία βρήκε πάνω του διάφορα είδη φαρμακείου, προφανώς από άλλα φαρμακεία…».

«Τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί τα περιστατικά κλοπών και κυρίως ένοπλων ληστειών στα φαρμακεία. Το φαινόμενο έχει πάρει πολύ άσχημη τροπή», αναφέρει στην «Κ» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΦΣΑ, Κωνσταντίνος Λουράντος. Με αυτό το δεδομένο έχει αναπτυχθεί στενή συνεργασία του ΦΣΑ με τη ΓΑΔΑ.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η ΓΑΔΑ κατάφερε και συνέλαβε αρχές του μήνα τον διαβόητο για τους φαρμακοποιούς «ληστή με τα κόκκινα παπούτσια», ο οποίος φέρεται να έχει διαπράξει, από τις 27/2/2015 έως τις 3/4/2015, 25 ληστείες φαρμακείων. «Αυτό ήταν μεγάλη ανακούφιση για εμάς. Εχει κάνει πολλές ληστείες σε φαρμακεία. Οι είκοσι πέντε είναι μόνο αυτές που παραδέχτηκε», σημειώνει ο κ. Λουράντος και συνεχίζει, «οι ληστές εκτός από χρήματα αρπάζουν και φάρμακα και καλλυντικά. Μερικά από αυτά “βγαίνουν” στο εξωτερικό. Αλλα μένουν εντός Ελλάδος και διακινούνται μέσω παράνομων e-shops».

Πάντως, στην ίδια «στήλη» στην ιστοσελίδα του ΦΣΑ, οι φαρμακοποιοί μπορούν να ενημερωθούν και για κλοπές ή απώλειες σφραγίδων και συνταγολογίων γιατρών, προκειμένου να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες αρχές εάν εντοπίσουν κάποιον που έχει κάνει χρήση των κλεμμένων στοιχείων.

Στο σχετικό «δελτίο», αναφέρονται τουλάχιστον εννέα περιπτώσεις απώλειας σφραγίδας γιατρών νοσοκομείων του ΕΣΥ, ενώ την «τιμητική» τους έχουν και τα συνταγολόγια ναρκωτικών φαρμάκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή