«Παύση» του διοικητή των Ψυχιατρείων

«Παύση» του διοικητή των Ψυχιατρείων

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απομάκρυνση του κ. Παύλου Θεοδωράκη από τη θέση του διοικητή στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο Δρομοκαΐτειο και από τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας για την Ψυχική Υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προχώρησε χθες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Με την κίνηση αυτή, το υπουργείο ανοίγει την «πόρτα» για την αντικατάσταση των διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Για την απόφαση της «παύσης» του κ. Θεοδωράκη, το υπουργείο επικαλείται λόγους «αποκατάστασης της εργασιακής ειρήνης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΨΝΑ».

Πριν από μία εβδομάδα το Σωματείο Εργαζομένων στο ΨΝΑ προχώρησε σε κατάληψη του γραφείου του Θεοδωράκη με αίτημα την άμεση αποπομπή του, τον οποίο κατηγορούσε «για μία σειρά ενεργειών, αποδόμησης και κατάρρευσης του νοσοκομείου». Ο κ. Θεοδωράκης ενημέρωσε τις εισαγγελικές αρχές. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε την ποινική δίωξη τριών μελών του Σωματείου, τα οποία κλήθηκαν χθες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΠΟΥ ορίστηκε ο καθηγητής Ψυχιατρικής και πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Δημήτρης Πλουμπίδης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή