Συλλήψεις για «προστασία» σε παράγοντες ποδοσφαίρου

Συλλήψεις για «προστασία» σε παράγοντες ποδοσφαίρου

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προστασία σε καταστήματα της Αττικής αλλά και σε παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων, κυρίως κατά τη διάρκεια εκτός έδρας αγώνων, παρείχαν τα μέλη συμμορίας μπράβων που εξαρθρώθηκε από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Συνελήφθησαν δέκα «φουσκωτοί», ενώ ένας ακόμα διαφεύγει στη Βουλγαρία. «Εγκέφαλος» της ομάδας είναι, κατά την ΕΛ.ΑΣ., ο 42χρονος Μανώλης Χ., που έχει συλληφθεί στο παρελθόν ως μέλος ομάδας μπράβων που ήλεγχε ο Παναγιώτης Βλαστός. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., μάλιστα, προέκυψε ότι ο 42χρονος και οι συνεργοί του συνέχιζαν να εισπράττουν χρήματα από τα θύματά τους επικαλούμενοι, ψευδώς, ότι ενεργούσαν κατ’ εντολήν του Βλαστού και άλλων βαρυποινιτών.

Αίσθηση προκαλεί και η αποκάλυψη ότι ο ένας από τους κατηγορουμένους παρείχε, μαζί με άλλους «φουσκωτούς», προστασία σε ποδοσφαιρικούς παράγοντες της Παναχαϊκής και του Πανελευσινιακού, συμμετείχε επ’ αμοιβή σε επεισόδια με αντίπαλους οπαδούς, ενώ τρομοκρατούσε τους παίκτες αντίπαλων ομάδων, με στόχο να επηρεάσει τα αποτελέσματα των αγώνων. Για τον συγκεκριμένο, 29 ετών, είχαν προκύψει ενδείξεις ότι συμμετείχε ως φυσικός αυτουργός στη βομβιστική επίθεση στο σπίτι της προέδρου Εφετών Αθηνών κ. Παρασκευής Καλαϊτζή, το 2012. Επίσης, για δύο από τους κατηγορουμένους προέκυψαν ενδείξεις ανάμειξής τους σε υποθέσεις διακίνησης ηρωίνης στο Αίγιο. Ο ένας από αυτούς διέφυγε στη Βουλγαρία για να αποφύγει τη σύλληψη.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία καταστηματάρχη τον Ιούλιο του 2014. Από την έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας εκβίαζαν ιδιοκτήτες 26 καταστημάτων σε Παγκράτι, Αμπελόκηπους, Γαλάτσι, Ν. Φάληρο, Σεπόλια και Παλλήνη, εισπράττοντας 200 έως 600 ευρώ τον μήνα για «προστασία». Προσπάθησαν να επεκταθούν σε Πάτρα και Βόλο. Στην Αχαΐα συνεργάστηκαν με ομάδα μπράβων που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Στον Βόλο υπαναχώρησαν, καθώς οι ιδιοκτήτες δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων που προσέγγισαν κατέβαλαν προστασία σε άλλη ομάδα μπράβων (τα μέλη της συνελήφθησαν σε παράλληλη επιχείρηση στη Μαγνησία). Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν δύο χειροβομβίδες, ένας πυροκροτητής, φυσίγγια, μαχαίρια, κινητά τηλέφωνα κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή