Με προσωπικό ασφαλείας το ΕΚΑΒ

Με προσωπικό ασφαλείας το ΕΚΑΒ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργεί από την ερχόμενη Τρίτη το ΕΚΑΒ, καθώς οι εργαζόμενοι του Κέντρου αποφάσισαν να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας. Οπως καταγγέλλουν, για πρώτη φορά έχουν καθυστερήσει τόσο πολύ οι πληρωμές τους για δεδουλευμένα νυχτερινά και αργίες. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί εξαιρέσιμα από τον Δεκέμβριο του 2014, και τις εκτός έδρας αποζημιώσεις από τον Ιούνιο του 2014. Αυτές αφορούν και την εργασία που προσφέρουν σε νησιά, σε αντάλλαγμα της καλοκαιρινής τους άδειας, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω θέρους. «Δυστυχώς, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου για την καταβολή των χρημάτων που οφείλονται, μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι», τονίζει το Σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Χθες αναρτήθηκε στη Διαύγεια απόφαση του αναπλ. υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού για τη νέα διαδικασία τοποθέτησης επικουρικών γιατρών στο ΕΣΥ. Σύμφωνα με την απόφαση, καταρτίζεται και τηρείται ηλεκτρονικός κατάλογος επικουρικών γιατρών ανά ειδικότητα στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, ο οποίος περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του γιατρού, τον αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία κατάθεσης της αίτησής του -βάσει των οποίων ορίζεται και η προτεραιότητα για κάλυψη θέσης- και τις προτιμήσεις τοποθέτησης. Στον κατάλογο έχουν δυνατότητα εγγραφής όσοι απέκτησαν τίτλο ειδικότητας κατά την τελευταία δεκαετία, είναι κάτοχοι άδειας ή βεβαίωσης άσκησης ιατρικού επαγγέλματος στη χώρα μας και δεν έχουν παραιτηθεί από θέση γιατρού ΕΣΥ ή δεν έχουν αποποιηθεί διορισμό στο ΕΣΥ.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν προτίμηση για την τοποθέτησή τους σε μονάδες δύο υγειονομικών περιφερειών, ή μιας υγειονομικής περιφέρειας και το ΕΚΑΒ, ή μόνο το ΕΚΑΒ (Κεντρική υπηρεσία και παράρτημά του).

Οι επικουρικοί γιατροί τοποθετούνται σε νοσοκομεία ή μονάδες με απόφαση του υπουργού Υγείας. Οποιος δεν αποδεχθεί την τοποθέτησή του μεταφέρεται στην τελευταία θέση του καταλόγου της ειδικότητάς του. Η χρονική διάρκεια «θητείας τους» μπορεί να είναι έως και τρία έτη για μονάδες άγονων νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών, έως δύο έτη για τις υπόλοιπες εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης μονάδες. Για εντός Αττικής και Θεσσαλονίκης μονάδες η σύμβαση που υπογράφουν είναι μονοετής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή