Κατάληψη στα γραφεία των ΣΤΑΣΥ από εργαζομένους

Κατάληψη στα γραφεία των ΣΤΑΣΥ από εργαζομένους

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διαμαρτυρία  (με τη μορφή κατάληψης) των γραφείων της διοίκησης των ΣΤΑΣΥ προχώρησε χθες το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), ζητώντας την «αλλαγή πολιτικής της εταιρείας» και την αντικατάσταση του νυν προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Νίκου Παπαθανάση. Κύκλοι του υπουργείου Υποδομών υποστηρίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι έχουν δίκιο για τις κινητοποιήσεις τους και προσθέτουν πως το θέμα θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το συντομότερο.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό ζητούν από τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή της διοίκησης της εταιρείας, καταγγέλλοντας «την κατάργηση της Δημοκρατίας από τη μνημονιακή διοίκηση του χθες».

Παράλληλα κάνουν λόγο για συνεχιζόμενες αντεργατικές ενέργειες της διοίκησης, όπως μονομερείς και επιλεκτικές τοποθετήσεις, πειθαρχικά με μόνο γνώμονα το διευθυντικό δικαίωμα και εργαλείο έναν «μεσαιωνικό», αναχρονιστικό κανονισμό, και εφαρμογή νόμων και παροχών κατά το δοκούν. Υποστηρίζουν, επίσης, ότι πρέπει να «μπει τέλος στην τρομοκρατία από τους υπεύθυνους της εταιρείας για το τι θα πρέπει να ψηφίσει ο κάθε εργαζόμενος στο δημοψήφισμα της Κυριακής».

Ερωτηθείς πριν από λίγες ημέρες γιατί δεν έχει αντικατασταθεί η διοίκηση των ΣΤΑΣΥ, πέντε μήνες μετά τις εκλογές, αφού ο ίδιος έχει ανοιχτά ταχθεί υπέρ της τοποθέτησης νέου προσώπου στο τιμόνι των ΣΤΑΣΥ, εκείνος άφησε να εννοηθεί ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις διαδικασίες της Βουλής, η οποία είναι «φορτωμένη» με έντονο κοινοβουλευτικό έργο.

Στο μεταξύ, στελέχη των ΣΤΑΣΥ αναφέρουν, σχολιάζοντας το χθεσινό περιστατικό της κατάληψης, ότι «η διοίκηση Παπαθανάση έχει καταφέρει η εταιρεία, τα τελευταία δύο χρόνια, να έχει λειτουργικό πλεόνασμα και να μην επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε κατά ένα ευρώ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή