Μεγάλη γιορτή λίγο πριν από τον τρύγο

Μεγάλη γιορτή λίγο πριν από τον τρύγο

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολόκληρο τον Αύγουστο θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές) και γευσιγνωσίες, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας», όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας. Οι Μεγάλες Ημέρες κλείνουν φέτος τα 11 χρόνια ως διοργάνωση, αλλά για πρώτη φορά οι εκδηλώσεις θα έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια, ώστε «να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες να προγραμματίσουν καλύτερα την επίσκεψή τους ή γιατί όχι τις περισσότερες της μιας επισκέψεις τους». Λίγο πριν από τον τρύγο της επόμενης σοδειάς του Αγιωργίτικου, διάσημη γηγενής ποικιλία κόκκινου οίνου, τα 16 χωριά της ζώνης της Νεμέας προσκαλούν τους επισκέπτες σε μια γιορτή κρασιού και πολιτισμού με πολλά πρόσωπα. «Πολιτισμός δεν είναι μονάχα όσα έχουν προφανή αισθητική αξία, αλλά και όσα απαρτίζουν την τέχνη του καθημερινού βίου» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των Μεγάλων Ημερών της Νεμέας.

Τιμάται ο Τίτος Πατρίκιος

Στις φετινές εκδηλώσεις, και συγκεκριμένα στις 28/8, θα τιμηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο οποίος θα ανακηρυχθεί και πρεσβευτής του κρασιού της Νεμέας. Το Σάββατο 29/8 και την Κυριακή 30/8 θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία όλων των οινοποιών της Νεμέας στον πολυχώρο του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας (Δερβενακίων 30 στη Νεμέα) όπου θα λειτουργεί και έκθεση κρασιών σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας» (με δυνατότητα πώλησης).

Το Σάββατο 29/8 θα πραγματοποιηθεί αγώνας αντοχής 10 χιλιομέτρων μέσα στους αμπελώνες με τη συμμετοχή ερασιτεχνών αλλά και επαγγελματιών καλλιτεχνών. Το ίδιο Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτά όλα τα επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα για οργανωμένες ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους εφόσον εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον.

Στη Νεμέα, έναν κάμπο κατάφυτο από αμπέλια που αποτελεί και τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή της χώρας, βρίσκονται συγκεντρωμένα περισσότερα από 40 επώνυμα οινοποιεία. Η περιοχή παράγει το περίφημο Αγιωργίτικο και από το 1971 έχει οριοθετηθεί ως ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Ομως η αμπελο-ιστορία της πάει πολύ παλαιότερα, αφού αμπελουργοί και καλλιέργεια οινοστάφυλων στη Νεμέα υπήρχαν και πριν από 2.500 χρόνια. Περισσότερες πληροφορίες για τις Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας στο www.nemeawineland.com και στο τηλέφωνο 27460-22.487.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή