Μπλόκο της Κρατικής Ασφάλειας στους αναρχικούς του Ρουβίκωνα

Μπλόκο της Κρατικής Ασφάλειας στους αναρχικούς του Ρουβίκωνα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερα αφέθηκαν τα εννέα μέλη του Ρουβίκωνα που είχαν προσαχθεί νωρίτερα από την Κρατική Ασφάλεια, καθώς σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν κατάληψη στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη λεωφόρο Συγγρού. Οι άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας είχαν πληροφορίες για το σχέδιο των αναρχικών και έστησαν έγκαιρα μπλόκο πριν αυτοί ολοκληρώσουν το σχέδιο τους. Οι προσαχθέντες κρατούσαν δύο μεγάλα πανό με συνθήματα υποστήριξης στην απεργό πείνας Εύη Στατήρη, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα Ρουβίκωνας πραγματοποίησε στις 14 Σεπτεμβρίου καταδρομική επίθεση στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα η οργάνωση ανήρτησε σε ιστοσελίδα κείμενο-προκήρυξη συνοδευόμενο από πλάνα της επίθεσης. Το σχετικό κείμενο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ομάδα συντρόφων του “Ρουβίκωνα” εισέβαλε στον 7ο όροφο του κτιρίου που στεγάζεται το ΤΑΙΠΕΔ επί της οδού Σταδίου και Κολοκοτρώνη στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Οι σύντροφοι ισοπέδωσαν τον όροφο. Σπάστηκαν υπολογιστές, λάπτοπ, γραφεία, τζάμια, εκτυπωτές, κάμερες κ.λπ. Επίσης καταστράφηκαν έγγραφα. Οι security που φύλασσαν την είσοδο του κτιρίου κρατήθηκαν από μια περιφρούρηση της ομάδας, η οποία τους αφαίρεσε τους ασυρμάτους τους, και οι σύντροφοι αποχώρησαν ανενόχλητοι».

Η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» συγκέντρωσε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας την 8η Μαρτίου πραγματοποιώντας κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου και την 3η Απριλίου δυναμική συγκέντρωση στο περιστύλιο της Βουλής υπέρ των αναρχικών απεργών πείνας. Πιο πρόσφατα, άτομα της ομάδας πέταξαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου φέιγ βολάν και ανάρτησαν –στιγμιαία– πανό με συνθήματα κατά της Ε.Ε., ενώ πριν από μερικές ημέρες αποπειράθηκαν να διακόψουν προεκλογική ομιλία του κ. Μάκη Βορίδη στη Νέα Χαλκηδόνα αλλά παρεμποδίστηκαν από την Αστυνομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή