Προειδοποιητικές κινητοποιήσεις από τους αγρότες

Προειδοποιητικές κινητοποιήσεις από τους αγρότες

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε μαζί σας αλλά έχουμε και τη θηλιά στο λαιμό», φέρεται να απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου στους εκπροσώπους των αγροτών με τους οποίους συναντήθηκε χθες για να συζητηθούν τα μέτρα που αφορούν στη φορολόγησή τους. Οι αγρότες πάντως προσανατολίζονται στην πραγματοποίηση προειδοποιητικών κινητοποιήσεων μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν κοντά στην ημερομηνία που θα συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για το φορολογικό και ασφαλιστικό του κλάδου, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συντονιστικού Κινήματος Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, για να συναντήσει τον υπουργό και να διαμαρτυρηθεί για τα σχεδιαζόμενα μέτρα που, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, θα βάλουν «ταφόπλακα» στην ελληνική παραγωγή. Λίγο αργότερα, ο υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Αγροτών. «Οι απαντήσεις του υπουργού ήταν γενικόλογες, ενώ άφησε να φανεί ότι είναι πολύ μικρά τα περιθώρια αλλαγών», αναφέρει ο κ. Θοδωρής Παπακωνσταντίνου. Σημειώνεται ότι αυτήν την Κυριακή η ΠΑΣΥ (συνδικαλιστική οργάνωση των αγροτών που πρόσκειται στο ΚΚΕ), με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα, έχει επίσης σύσκεψη για να καθορίσει τη στάση της.

Οσον αφορά την πιθανότητα οι αγρότες να δράσουν ενιαία, έχουν γίνει προσεγγίσεις μεταξύ των τρίων βασικών συνδικαλιστικών πρωτοβουλιών, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη συμφωνία.

Ο κ. Αποστόλου σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις δεσμεύτηκε ότι «θα βρεθεί λύση», ωστόσο στα αιτήματα των αγροτών απάντησε γενικόλογα ότι «θα λυθούν ζητήματα και ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί». Οσον αφορά άλλα χρονίζοντα θέματα, τα οποία επίσης τέθηκαν από τους αγρότες, όπως, για παράδειγμα, μέτρα για την αναδιάρθρωση της ελληνικής παραγωγής, ο υπουργός μετέθεσε τις όποιες συζητήσεις για αργότερα. «Να περάσουν τα μέτρα και μετά», φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές.

Πάντως, ο υπουργός όσον αφορά τις δρομολογούμενες κινητοποιήσεις ανέφερε στους εκπροσώπους των αγροτών ότι «πρέπει να γίνει κατανοητό από τους εταίρους και από όσους έχουν σχέση με τον αγροτικό χώρο ότι εμείς θέλουμε τον αγρότη να συνεχίσει να καλλιεργεί το χωράφι του, τον κτηνοτρόφο να συνεχίσει να πηγαίνει στη στάνη του». Οσον αφορά στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες απέφυγε να αναφέρει συγκεκριμένα μέτρα αλλά έκανε λόγο για «πιο δίκαιη μεταχείριση» και προσέθεσε ότι υπάρχουν και άλλα θέματα που αφορούν στο ασφαλιστικό, «την απάλυνση των δυσμενών επιπτώσεων που φέρνει η νέα συμφωνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή