Στο εδώλιο ο Νίκος Μαζιώτης

Στο εδώλιο ο Νίκος Μαζιώτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή η δίκη του Νίκου Μαζιώτη που κατηγορείται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που φέρεται να διέπραξε όσο καιρό ήταν καταζητούμενος μετά την παραβίαση περιοριστικών όρων, καθώς δικάζεται και για τη δράση του στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Ο Νίκος Μαζιώτης κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τον Α. Σταμπούλο και τον πρόσφατα συλληφθέντα Γ. Πετρακάκο, ενώ η σύντροφός του Πόλα Ρούπα δικάζεται ερήμην καθώς διαφεύγει τη σύλληψη.

Ο Μαζιώτης αντιμετωπίζει κατηγορίες για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση τη διεύθυνση της οποίας κατά το κατηγορητήριο είχε ο ίδιος, για έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο εξερράγη δίπλα από την Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής στο κέντρο της Αθήνας και για απόπειρες ανθρωποκτονιών για τους τραυματισμούς αθώων πολιτών στο Μοναστηράκι, όταν έγινε επιχείρηση των διωκτικών αρχών και συνελήφθη.

Η Πρόεδρος της δίκης με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας δήλωσε ότι το δικαστήριο θα δικάζει κάθε μέρα, εκτός Τετάρτης από το μεσημέρι και ως αργά το βράδυ προκειμένου η δίκη να ολοκληρωθεί πριν εκπνεύσουν τα 18μηνα προσωρινής κράτησης.

Ο ίδιος ο Νίκος Μαζιώτης κατά την πρώτη ημέρα της δίκης του εξαπέλυσε επίθεση στο αστικό κράτος, το τραπεζικό σύστημα προβάλλοντας θέσεις και απόψεις που ταυτίζονται με την τρομοκρατική δράση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή