ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευόπουλος: «Είχα δεχθεί κι εγώ απειλητικά μηνύματα»

paraskeuopoulos

Μηνύματα απειλητικού περιεχομένου αλλά και στοχοποίηση ανέφερε ότι δέχθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε δεικτικά σχετικά με τα καταγγελλόμενα από τον πρώην υπουργό.

«Δεν μπόρεσα, από ό,τι διάβασα, να αποσαφηνίσω πού είναι το μυθιστόρημα, πού οι καταγγελίες, πού ο εγκληματολόγος. Το γεγονός οτι προσέφυγε στη δικαιοσύνη ο κ. Πανούσης είναι θετικό. Η δικαιοσύνη θα ερευνήσει σχετικά και θα αξιολογήσει τα πάντα. Εμείς θα περιμένουμε».

Σχετικά με το περιστατικό που αναφέρει  ο κ. Πανούσης για έρευνα στις φυλακές ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι το περιστατικό είναι πραγματικό άλλα όχι όπως το περιγράφει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Παρασκευόπουλος: Τα πράγματα έχουν ως εξής. Συγκεκριμένη σελίδα στο διαδίκτυο έκανε υπαινιγμούς και κατά εμού και κατά του κ. Πανούση για έλεγχο που είχε γίνει στα κελιά. Τότε έγιναν δηλώσεις από τον κ. Πανούση τις οποίες θεώρησα ότι με θίγουν και απάντησα σχετικά. Ολα είναι γνωστά και σε δελτία Τύπου.

Ερώτηση: Μπορεί να μπει η αστυνομία στη φυλακή χωρίς να το ξέρετε;

Παρασκευόπουλος: Μπορεί να έχει γίνει με εντολή εισαγγελέα.

Ερώτηση: Για την συγκεκριμένη περίπτωση είσασταν ενήμερος;

Παρασκευόπουλος: Δεν μπορώ να σας πώς διότι είναι θέματα ασφάλειας τα οποία δεν μπορούν να συζητούνται δημόσια. Διαφωνίες περί του πρακτέου μπορεί να είχα με τον κ. Πανούση είχα αλλά γενικά καλή συνεργασία.

Σε άλλη ερώτηση αν υπήρχαν διαφωνίες με τον κ. Πανούση για νομοθετικές ρυθμίσεις για αιτήματα κρατουμένων ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντηςε.

«Με τον κ. Πανούση δεν είχα τέτοιες διαφωνίες. Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Σε ότι αφορά τον Ξηρό δεν προέκυψε διαφωνία διότι ούτε ο Ξηρός ήθελε να κάνει χρήση για το βραχιολάκι».

Είχα δεχθεί και εγώ απειλητικά μηνύματα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέδωσε στη φύση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη την ύπαρξη απειλητικών μηνυμάτων καθώς όπως είπε και ο ίδιος στοχοποιήθηκε κατά καιρούς και δέχθηκε απειλητικά μηνύματα, ωστόσο πρόσθεσε ότι αισθάνεται ασφαλής γιατί φρουρείται και επιπλέον τα θέματα αυτά απασχολούν τις αρμόδιες αρχές.

Ερωτηθείς αν έχει προχωρήσει σε σχετικές καταγγελίες σε δικαστικές αρχές, ο υπουργός ανέφερε ότι αυτά τα θέματα τα αξιολογεί η αστυνομία.

Ερώτηση: Σας είχε πει κάτι για απειλές ο κ. Πανούσης;

Παρασκευόπουλος: Και εγώ είχα τέτοια θέματα και βρισκόμουν στη θέση εγώ να αναφέρομαι σε τέτοια θέματα στον κ. Πανούση  και όχι αυτός. Και εγώ είχα μηνύματα ανησυχητικά. Τα υπουργεία αυτά λόγω του αντικειμένου τους είναι ευάλωτα σε τέτοια θέματα. Αισθάνομαι ασφαλής διότι η πολιτεία μας προστατεύει.

Ερωτηση: Εχει λάβει γνώση η δικαιοσύνη για όσα λέτε περί μηνυμάτων απειλητικών μηνυμάτων;

Παρασκευόπουλος: Εχω φύλαξη, αυτά είναι θέματα που αξιολογεί η αστυνομία. Εχω στοχοποιηθεί και εγώ κατά καιρούς αλλά επαφίεμαι στην ασφάλεια που μας παρέχεται. Στην περίπτωση μου δεν έχουν ονοματεπώνυμο οι απειλές, τουλάχιστον αξιόπιστο.