Ενεργοποιείται το Συμβούλιο Μεταρρύθμισης

Ενεργοποιείται το Συμβούλιο Μεταρρύθμισης

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γνώμονα την άμεση και αποτελεσματικότερη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση ενεργοποιείται, με διευρυμένες αρμοδιότητες, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και οι όποιες μεταρρυθμίσεις θα επικυρώνονται εν είδει συλλογικής κυβερνητικής απόφασης.

Στις αρμοδιότητες του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης θα περιλαμβάνονται, πέραν του στενού δημόσιου τομέα, τα ΝΠΔΔ και οι ΟΤΑ. Ως μέλη θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Οικονομικών, Επικρατείας καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο οποίος θα προεδρεύει και της εξαμελούς Ομάδας Υποστήριξης της Μεταρρύθμισης. Επίσης μέλη της Ομάδας Υποστήριξης θα είναι οι γ.γ. των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας, ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών και ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Τέλος, η Ομάδα Υποστήριξης θα επικουρείται από έναν ειδικό σύμβουλο-συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έναν ειδικό σύμβουλο-συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών, έναν εμπειρογνώμονα και ένα σύμβουλο του πρωθυπουργού.

Ο όγκος των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο που καλείται να εγκρίνει και να υλοποιήσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης έως το τέλος του έτους είναι μεγάλος.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το νομοσχέδιο που θα αφορά τον νέο τρόπο αξιολόγησης του προσωπικού και την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο, ενώ αμέσως μετά αναμένεται να ξεκινήσει η χαρτογράφηση του Δημοσίου προκειμένου να υπάρξουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών, αλλά και ανακατανομή του προσωπικού.

Στην κατεύθυνση αυτή, όλοι οι εποπτευόμενοι φορείς των υπουργείων, των ΟΤΑ, τα ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ καλούνται να αποστείλουν οργανογράμματα καθορίζοντας τον αριθμό και τις αρμοδιότητες του προσωπικού. Ζητούμενο είναι να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών του Δημοσίου σε υπαλλήλους και να γίνει σωστή κατανομή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή