Προβληματισμός και αύξηση ελέγχων μεταναστών στη Δυτική Ελλάδα

Προβληματισμός και αύξηση ελέγχων μεταναστών στη Δυτική Ελλάδα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Η επιστροφή μεταναστών από την Ειδομένη στην Αθήνα και οι αφίξεις νέων από τα νησιά του Αιγαίου έχουν προβληματίσει τοπικές αρχές και φορείς της Πάτρας, αφού δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα πολλοί εξ αυτών να έλθουν στην Πάτρα, στην προσπάθειά τους να ταξιδέψουν προς χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Από τη στιγμή που δεν μπορούν να περάσουν από την Ειδομένη ή κάποιο άλλο σημείο των βορείων συνόρων, τότε θα αναζητήσουν νέα σημεία εξόδου, έλεγαν στην «Κ» αξιωματικοί της αστυνομίας. Και αυτά, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν μπορεί παρά να είναι τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

Πάντως, μέχρι και χθες δεν είχε παρατηρηθεί αύξηση του αριθμού των μεταναστών, που βρίσκονται κυρίως έξω από τη λιμενική ζώνη.

Επίσης, δεν έχει καταγραφεί μαζική κίνηση μεταναστών τόσο με λεωφορεία του ΚΤΕΛ όσο και του ΟΣΕ που μεταφέρουν επιβάτες από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κιάτου, όπου φθάνουν τα τρένα από την Αθήνα. Ωστόσο, τόσο η αστυνομία όσο και το Λιμενικό παρακολουθούν την κατάσταση και σε περίπτωση που παρατηρηθεί μαζική αύξηση μεταναστών, θα υπάρξει συνεργασία και με τους τοπικούς φορείς, για τη διαχείριση του ζητήματος. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί που περιπολούν στο οδικό δίκτυο της Πατρών – Κορίνθου, έχουν αυξημένη την προσοχή τους για τυχόν μαζική μεταφορά μεταναστών από κυκλώματα διακίνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή