ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο αρχείο η δικογραφία για καταγγελίες στήριξης του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα

sto-archeio-i-dikografia-gia-kataggelies-stirixis-toy-nai-sto-dimopsifisma-2115510

Στο αρχείο έθεσε ο εισαγγελέας τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά από τη διενέργεια έρευνας με αφορμή καταγγελίες, σχετικά με παραβίαση εκλογικής νομοθεσίας τις παραμονές του δημοψηφίσματος. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός εκτίμησε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση εκ μέρους της Δικαιοσύνης  θα συνιστούσε παραβίαση συγκεκριμένων συνταγματικών διατάξεων που προστατεύουν την ελευθερία του Τύπου, ενώ θα συνιστούσε και παραβίαση θεμελιωδών διατάξεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. 

Έτσι, ο φάκελος αποστέλλεται, όπως προβλέπει η δικονομία, στην Εισαγγελία Εφετών για να εγκριθεί η αρχειοθέτηση της υπόθεσης. 

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από καταγγελίες σχετικά με τον τρόπο που τηλεοπτικοί σταθμοί χειρίστηκαν το θέμα του δημοψηφίσματος. 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας  Ζαγοραίος διέταξε, ως όφειλε, προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν παραβιάστηκε η εκλογική νομοθεσία στο σκέλος των δημοσκοπήσεων και αν υπήρξε απόπειρα νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος εκ μέρους τηλεοπτικών σταθμών.