Μικρό ακόμα το ενδιαφέρον για τις θέσεις διοικητών νοσοκομείων

Μικρό ακόμα το ενδιαφέρον για τις θέσεις διοικητών νοσοκομείων

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διορία έντεκα ημερών για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στις υγειονομικές Περιφέρειες έχουν οι ενδιαφερόμενοι για μία θέση διοικητή νοσοκομείου.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Υγείας στις 28 Δεκεμβρίου, και η εορταστική περίοδος φαίνεται ότι αποτέλεσε εμπόδιο για υποψηφίους να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Είναι ενδεικτικό ότι στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής είχαν κατατεθεί έως νωρίς το πρωί της Πέμπτης μόλις οκτώ αιτήσεις για κάποια από τις 32 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων αρμοδιότητάς της. Πάντως, στελέχη του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι ακόμα είναι νωρίς και ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υποψηφίους.

Αλλωστε, στην προηγούμενη πρόσκληση ενδιαφέροντος του 2013 για την 1η ΥΠΕ Αττικής είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον περίπου 500 άτομα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για τις 146 θέσεις λήγει στις 19/1/2016 και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συνολικά μέχρι τρεις θέσεις σε μία ή δύο ΥΠΕ. Εως ότου γίνει η επιλογή των προσώπων που θα αναλάβουν το τιμόνι των νοσοκομείων ΕΣΥ, χρέη διοικητή εκτελούν οι διευθυντές ιατρικής υπηρεσίας των νοσοκομείων. Την ερχόμενη Τρίτη έχουν προσκληθεί στο υπουργείο Υγείας από την πολιτική ηγεσία του οι διευθυντές ιατρικής υπηρεσίας των νοσοκομείων και οι διοικητές των ΥΠΕ, οπότε, μεταξύ άλλων, θα λάβουν «οδηγίες προς ναυτιλλομένους».

Με δεδομένο το «κακό ιστορικό» προηγούμενων αλλαγών διοικητών νοσοκομείων, η Ελληνική Εταιρεία Μanagement Υπηρεσιών Υγείας αποφάσισε να θέσει υπό στενή παρακολούθηση τη διαδικασία επιλογής των νέων διοικητών, με τη δημιουργία ενός «αρχείου υποψηφιοτήτων».

Ο στόχος είναι το αρχείο, που θα είναι προσβάσιμο στην ιστοσελίδα της εταιρείας, να αποτελέσει συγκριτικό στοιχείο για την εκτίμηση της ποιότητας της τελικής επιλογής προσώπων. Για τον σκοπό αυτό η εταιρεία καλεί τα μέλη της να γνωστοποιήσουν έως τις 22 Ιανουαρίου τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας: «Η διαδικασία δεν αποβλέπει μόνο στην προστασία των ηθικών δικαιωμάτων και νόμιμων επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της, αλλά υπηρετεί κυρίως την ανάγκη αποτελεσματικής και ασθενοκεντρικής διοίκησης των νοσοκομείων, έναντι κάθε συντεχνιακής, κομματικής ή άλλης, ενδεχόμενης αναξιοκρατικής σκοπιμότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή